Αρχική Τεχνολογία Απίστευτη τεχνολογία φορτίζει το κινητό σε… 1 λεπτό!

Απίστευτη τεχνολογία φορτίζει το κινητό σε… 1 λεπτό!

0
Διαφήμιση

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει επανάσταση σε τομείς όπως των φορητών συσκευών και των ηλεκτρικών οχημάτων., καθώς μπορεί να αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια και να επαναφορτίζεται πάνω από 30.000 φορές, χωρίς να υποβαθμίζεται! Ο λόγος για τους νέους εύκαμπτους υπερπυκνωτές (supercapacitors).

«Αν αντικαθιστούσαν τις μπαταρίες με αυτούς τους υπερπυκνωτές, θα μπορούσατε να φορτίσετε το κινητό σας σε λίγα δευτερόλεπτα, και δεν θα χρειαζόταν να το ξαναφορτίσετε για μια εβδομάδα» λέει ο Νιτίν Τσουνταρί, μεταδιδακτορικός ερευνητής που πραγματοποίησε μεγάλο τμήμα της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ACS Nano.

Γενικότερα, όλοι σχεδόν οι χρήστες smartphones ξέρουν το πρόβλημα: Μετά από 18 περίπου μήνες, το smartphone αρχίζει να «αντέχει» όλο και λιγότερο, καθώς η μπαταρία του αρχίζει να υποβαθμίζεται.

Επιστήμονες μελετούν τη χρήση νανοϋλικών για τη βελτίωση των υπερπυκνωτών, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες στις ηλεκτρονικές συσκευές- ωστόσο το πρόβλημα είναι πως ένας υπερπυκνωτής με φορτίο αντίστοιχο μιας lithium ion μπαταρίας θα έπρεπε να είναι πολύ πιο μεγάλος.

Η ομάδα του UCF πειραματίστηκε με υλικά δύο διαστάσεων, πάχους μόλις λίγων ατόμων. Το αποτέλεσμα εν τέλει ήταν η ανάπτυξη υπερπυκνωτών αποτελούμενων από εκατομμύρια καλώδια πάχους νανομέτρων, επικαλυμμένων από στρώματα υλικών δύο διαστάσεων.

Ένας εξαιρετικά αγώγιμος πυρήνας επιτρέπει την ταχεία μετακίνηση ηλεκτρονίων για γρήγορη φόρτιση και αποφόρτιση. Επίσης, οι επικαλύψεις υλικών δύο διαστάσεων επιτρέπουν υψηλές επιδόσεις.

 

Πηγές: http://www.pocket-lint.com/news/130380-future-batteries-coming-soon-charge-in-seconds-last-months-and-power-over-the-air http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3958854/The-flexible-superbattery-phone-charged-WEEK-seconds.html

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here