Αρχική Ειδήσεις Στην Αθήνα το πρώτο εργαστήριο Βιομιμητικού ιδεασμού για την αειφόρο χρήση

Στην Αθήνα το πρώτο εργαστήριο Βιομιμητικού ιδεασμού για την αειφόρο χρήση

0
Διαφήμιση

Η Chrysalis LEAP και το Δίκτυο EIT Climate-KIC RIS Cyprus ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση του πρώτου εργαστηρίου Βιομιμητικού ιδεασμού στην Αθήνα για την αειφόρο χρήση της γης σε αστικό περιβάλλον.

Το Climate-KIC είναι μια από τις 5 Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε το 2010 από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), το ευρωπαϊκό όργανο υπεύθυνο για τη δημιουργία βιώσιμης ευρωπαϊκής ανάπτυξης και παράλληλα ασχολείται με τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας (www.climate-kic.org) (http://eit.europa.eu).

Η Chrysalis LEAP είναι ο πρώτος κυπριακός οργανισμός που εκπαιδεύει νεοφυείς εταιρείες παρέχοντάς τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να μετατρέψουν τις ιδέες τους στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών σε σταθερές, αναπτυσσόμενες και εμπορικές επιχειρηματικές ιδέες.

Από τον Οκτώβριο του 2016 η Κύπρος συμμετέχει στο Climate-KIC μέσω του προγραμμάτος ΕΙΤ Regional Innovation Scheme με ανάδοχους το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Chrysalis LEAP και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών.

Το εργαστήριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και με υποστηρικτές τους Elbridge Investments (Cyprus) Limited και Vonpende Holdings P.L.C, την Οργάνωση Γη και υποστηρικτή επικοινωνίας το Εcozen.

Το διήμερο εργαστήριο θα λάβει χώρα στις 14-15 Δεκεμβρίου στο Impact Hub Athens και θα είναι δωρεάν με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν θέση στο www.biomimicry-gr.weebly.com και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα. Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος είναι 7 Δεκεμβρίου ή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στην υπεύθυνη του προγράμματος ΕΙΤ RIS Cyprus στο phani@chrysalisleap.com

Διαφήμιση