Αρχική Ειδήσεις Μήνυμα Γαλλίας σε Τραμπ για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων

Μήνυμα Γαλλίας σε Τραμπ για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων

0

Την επιβολή δασμών σε εισαγωγές από χώρες που δεν εφαρμόζουν την παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, προτείνει στην Ε.Ε. ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε άρθρο του.

Η τοποθέτηση του Βαλς τον θέτει μετωπικά αντίθετο με τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες απέρριψαν το κάλεσμα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για την φορολόγηση των εισαγωγών από τις Ηνωμένες Πολιτείες αν η κυβέρνηση του Τραμπ αποσυρθεί από την Συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευθεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κυρίως από ορυκτά καύσιμα. Αντιθέτως, έχει πει ότι θα ενθαρρύνει και αυξήσει την παραγωγή φθηνού άνθρακα και σχιστολιθικού πετρελαίου.

Ο Βαλς έγραψε στην οικονομική εφημερίδα Les Echos ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση για να εμποδίσει μεγάλες επιχειρήσεις από το να μεταφέρουν τις εργασίες τους σε χώρες που περιφρονούν τη Συμφωνία του Παρισιού.

“Εάν η Ευρώπη χρειαστεί για αυτόν τον λόγο να φορολογήσει τις εισαγωγές από χώρες που αρνούνται να εφαρμόσουν τη Συμφωνία του Παρισιού, έ, τότε, ας το κάνουμε”, είπε στο άρθρο του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ήταν ο βασικός υπεύθυνος της οικοδόμησης της συμφωνίας και του οποίου η θητεία λήγει τον Μάιο, έχει πει ότι θα συνεργαστεί με τον Τραμπ και ότι η συμφωνία αποβαίνει προς όφελος των Αμερικανών πολιτών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here