Αρχική Ειδήσεις Σεμινάρια και ξεναγήσεις σε φοιτητές πραγματοποιεί η Energean Oil & Gas

Σεμινάρια και ξεναγήσεις σε φοιτητές πραγματοποιεί η Energean Oil & Gas

0
Διαφήμιση

Δύο νέες εκπαιδευτικές εξορμήσεις φιλοξένησε η Energean Oil & Gas στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα, όπου λαμβάνει χώρα η επεξεργασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που παράγονται από το υπεράκτιο κοίτασμα του Πρίνου.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο «Σίγμα» επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και οι σπουδαστές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (TEI Σερρών), υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Μάρκου Ασαέλ και του Εργαστηριακού Συνεργάτη κ. Βασιλείου Λιούσα αντιστοίχως.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης, στα εργαστήρια και στο Χημείο και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μοναδικού βιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας στο οποίο πραγματοποιείται σήμερα παραγωγή και επεξεργασία υδρογονανθράκων.

Εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας δήλωσε τα εξής:

«Αποτελεί χαρά και τιμή για την εταιρεία μας κάθε εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπροσώπων του αυριανού επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού της Ελλάδας. Θεωρούμε ότι οι εμπειρίες που αποκομίζουν οι επισκέπτες από αυτές τις επισκέψεις είναι πολύτιμες ως προς την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της μοναδικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα μας και ως προς την ευθύνη και τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν την καθημερινότητα των 450 και πλέον εργαζομένων της Energean Oil & Gas.

Η εταιρεία μας υποστηρίζει την ανάδειξη των νέων συμπολιτών μας που θα στελεχώσουν στο μέλλον τις εγκαταστάσεις του Πρίνου και της Νέας Καρβάλης καθώς και όσες δημιουργηθούν στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλες περιοχές. Θεωρεί, δε, ότι η συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας / Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, του οποίου περίπου 100 απόφοιτοι εργάζονται σήμερα στην Energean Oil & Gas, αποτελεί πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης για κάθε τοπική κοινωνία που θα φιλοξενήσει ανάλογη δραστηριότητα».

 

Διαβάστε επίσης:  Σεισμός Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 62χρονου που έχασε τη ζωή του
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα ανακάλυψη για τις ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων και σκυλιών
Επόμενο άρθροΚυλιόμενα πεζοδρόμια για μετακινήσεις στις πόλεις χωρίς αυτοκίνητα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here