Αρχική Ειδήσεις Σε πρώτη επενδυτική προτεραιότητα η ενέργεια για το υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε πρώτη επενδυτική προτεραιότητα η ενέργεια για το υπουργείο Περιβάλλοντος

0
Διαφήμιση

Του Κ. Πάντζιου

Διεύρυνση των ενεργειακών δραστηριοτήτων, ώστε να γίνει η χώρα μας κέντρο επενδύσεων, επιδιώκει η κυβέρνηση, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με θέμα: «Ενεργειακές Επενδύσεις σε ένα Ασταθές Οικονομικό Περιβάλλον».

Το Συνέδριο είχε ένα σημαντικό προβληματισμό, καθώς όχι μόνον η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, έχει μπει σε μία φάση αβεβαιότητας, λόγω κυρίως της διαμάχης των Μεγάλων Δυνάμεων για τη μοιρασιά των ενεργειακών πόρων. Ο προβληματισμός και η έρευνα προκύπτει άλλωστε από τη θεματολογία του Συνεδρίου, που είναι το 21ο στη σειρά και είχε ως εξής:

Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές ανάκαμψης της ενεργειακής αγοράς στην Ελλάδα, ενόψει της συνεχιζόμενης αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

Επισκόπηση ενεργειακών εξελίξεων στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Αλβανία κλπ.).

Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα στον Ελληνικό ενεργειακό τομέα.

Ανταγωνισμός και το νέο τοπίο στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πορεία προς τους στόχους του 2020 / 2030 και ο ρόλος των ΑΠΕ.

Η σημασία του φυσικού αερίου στην οργάνωση και λειτουργία της αγοράς ενέργειας: Η Ελληνική και διεθνής διάσταση.

Ελληνική και διεθνής αγορά πετρελαίου: Τελευταίες εξελίξεις και τάσεις.

Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική μεσόγειο.

Η ασφάλεια του Ελληνικού ενεργειακού συστήματος: Τοπικές και περιφερειακές παράμετροι.

Ενέργεια και εξωτερική πολιτική: Διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, γεωπολιτικοί παράγοντες.

Κύριος χορηγός του 21ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» ήταν τα ΕΛΠΕ. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν επίσης οι εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΗ, ενώ ως υποστηρικτές συμμετείχαν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η ΕΠΑ Αττικής, η Volterra, η Energean Oil & Gas και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm.

Ομιλητές ήταν διεθνούς κύρους ειδικοί, επιστήμονες και πρόεδροι ενεργειακών οργανισμών. Μεταξύ αυτών, μίλησαν και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο Πρόεδρος του Ομίλου των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) κ. Στάθης Τσοτσορός, ο Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων Εμπορίας, Χαρτοφυλακίου και Προμήθειας της ΔΕΠΑ Δρ. Κώστας Καραγιαννάκος, ο κ. Γιώργος Σταύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο κ. Αναστάσιος Τόσιος, Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος Επιτροπής Φυσικού Αερίου ΙΕΝΕ και Τεχνικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής.

Διαφήμιση