Αρχική Ειδήσεις Προτάσεις WWF για οικονομική και οικολογική βιωσιμότητα

Προτάσεις WWF για οικονομική και οικολογική βιωσιμότητα

0
Διαφήμιση

Σειρά προτάσεων με στόχο τη μετατροπή του δημόσιου χρέους σε εργαλείο χρηματοδότησης της βιώσιμης ανάπτυξης, με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό όραμα βιώσιμης ανάπτυξης δημοσιοποίησε στο πλαίσιο κειμένου διαλόγου η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Οι προτάσεις είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του WWF Ελλάς με το New Economics Foundation, με στόχο την προώθηση της οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλέπουν την σημαντική ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας για την εφαρμογή των Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs).

Ειδικότερα, ως βάση μιας ουσιαστικής συμφωνίας ελάφρυνσης χρέους προτείνεται ο προσδιορισμός σειράς μέτρων για την προστασία του φυσικού πλούτου της Ευρώπης, την πράσινη οικονομία και την αύξηση εσόδων από την καταπολέμηση περιβαλλοντικών παρανομιών.

Όπως υπογραμμίζει η οργάνωση, «η συμφωνία, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα για χρηστή διοίκηση, οικονομική ανάπτυξη, αύξηση πράσινων εσόδων και μέτρα καταπολέμησης περιβαλλοντικών παρανομιών. Η έγκριση ουσιαστικής ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα στη βάση μιας συγκεκριμένης περιβαλλοντικής συμφωνίας, θα επανεκκινήσει τη λιμνάζουσα οικονομία της χώρας προς μια βιώσιμη κατεύθυνση, προστατεύοντας παράλληλα τον παγκόσμιας σημασίας φυσικό πλούτο και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη συμβολή της Ευρώπης στην επίτευξη των SDGs».

«Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο το παραλυτικό δημόσιο χρέος μετατρέπεται σε μηχανισμό χρηματοδότησης για το κοινό καλό, και το όραμα για πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη αρχίζει να κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα. Αυτός είναι ακριβώς ο κόσμος που εμείς στο WWF οραματιζόμαστε και επιδιώκουμε μέσα από πρωτοβουλίες όπως αυτή», δήλωσε ο Marco Lambertini, γενικός διευθυντής, WWF International.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του WWF Ελλάδος, Δημήτρη Καραβέλλα, «η παρέμβασή μας απευθύνεται τόσο στην κυβέρνηση και στα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, όσο βεβαίως και στους θεσμούς. Για την Ελλάδα, είναι απαραίτητη η διακομματική συναίνεση σε αυτό το υπερκομματικής σημασίας ζήτημα, που αφορά τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Το κείμενο διαλόγου έχει επίσης σταλεί στους εκπροσώπους των θεσμών.

Όλο το κείμενο ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here