Αρχική Ειδήσεις Η εμμηνόπαυση μπορεί να διαρκέσει έως και 14 χρόνια

Η εμμηνόπαυση μπορεί να διαρκέσει έως και 14 χρόνια

0
Διαφήμιση

Έρευνα διαπίστωσε ότι η εμμηνοπαυσιακή περίοδος κυμαίνεται από 3,5 έως 14 χρόνια, με μέση διάρκεια να είναι τα 7,4 χρόνια!

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, η εμμηνόπαυση ξεκινά 12 μήνες έπειτα από την τελευταία έμμηνο ρύση. Όμως, σχεδόν επτά στις δέκα γυναίκες αρχίζουν να έχουν συμπτώματα πριν αρχίσει η διαταραχή του έμμηνου κύκλου.

Η ακριβή της διάρκεια δεν είναι και τόσο εύκολο να υπολογιστεί, καθώς παρουσιάζει διακυμάνσεις από γυναίκα σε γυναίκα.

Με τη νέα μελέτη οι ειδικοί παρατήρησαν ότι οι διακυμάνσεις αυτές είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και κάποιες γυναίκες έχουν τελειώσει στα 3,5 χρόνια ενώ, κάποιες άλλες φτάνουν να ταλαιπωρούνται μέχρι και 14 έτη.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η διάρκεια αυτή σταματά να ισχύει όταν υπάρξει ιατρικώς προκαλούμενη εμμηνόπαυση όπως για παράδειγμα με χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών, χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία που καταστρέφουν τις ωοθήκες ή χρήση ορισμένων φαρμάκων), η οποία είναι απότομη και οριστική.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 17 δεδομένα προηγούμενων ετών από την παρακολούθηση 1.449 γυναίκες με συμπτώματα εμμηνόπαυσης συχνά αγγειοκινητικά (VMS) – που σημαίνει ότι είχαν υποστεί εξάψεις ή νυχτερινές εφιδρώσεις.

Πηγές: http://www.telegraph.co.uk/news/nhs/11417975/Menopause-symptoms-like-hot-flushes-can-last-14-years.html http://www.dailymail.co.uk/health/article-2956296/Menopause-lasts-14-years-Study-says-doctors-advise-women-symptoms-occur-longer-previously-thought.html http://www.nytimes.com/2015/02/17/health/hot-flashes-can-linger-as-long-as-14-years-study-finds.html?_r=0

Διαφήμιση