Αρχική Καταστροφές Πάνω από 16.000 πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Πάνω από 16.000 πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

0
Διαφήμιση

Συνολικά 16.060 πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος για την ποιότητα του αέρα.

Η ατμοσφαιρική μόλυνση, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, εξακολουθεί να παραμένει ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος στην Ευρώπη και ένας σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, λόγω ασθενειών, όπως είναι το άσθμα, τα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα και μορφές καρκίνου, αλλά και κατ’ εκτίμηση 467. 000 πρόωρους θανάτους ετησίως, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η έκθεση αυτή αναφέρει ότι το 2014, το 85% του ευρωπαϊκού πληθυσμού εκτέθηκε σε μικροσωματίδια σε επίπεδα που έχουν ιδιαίτερα βλαβερές επιπτώσεις.

Γνωστές έγιναν επίσης εκτιμήσεις από τις επιπτώσεις στην υγεία των πιο επιβλαβών ρύπων του αέρα με βάση δεδομένα του 2013. Η έκθεση σε μικροσωματίδια PM2.5 ήταν υπεύθυνη για περίπου 467.000 πρόωρους θανάτους σε 41 ευρωπαϊκές χώρες τη χρονιά αυτή, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου παρατηρήθηκαν περισσότεροι από 13.730 θάνατοι.

Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρόωροι θάνατοι ξεπέρασαν τους 430. 000.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση οι χώρες που επιβαρύνουν περισσότερο την ατμόσφαιρα στην Ε.Ε. είναι η Πολωνία, η Γερμανία και η Ρουμανία.

Επίσης, η Ελλάδα, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Ιταλία δεν ενημέρωσαν για τις εκπομπές αερίων γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στα συνολικά στατιστικά στοιχεία.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here