Αρχική Ειδήσεις Νέα διοίκηση στο “τιμόνι” της Τράπεζας Πειραιώς

Νέα διοίκηση στο “τιμόνι” της Τράπεζας Πειραιώς

0
Διαφήμιση

Νέα εποχή ξεκινάει για την τράπεζα Πειραιώς με την εκλογή του νέου προέδρου και μελών του διοικητικού συμβουλίου που καλούνται να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών εταιρειών, όσο και σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τα προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος, των κοινωνικών φορέων και των αθλητικών συλλόγων.

Νέος πρόεδρος είναι ο Γιώργος Χατζηνικολάου, ενώ ως μη εκτελεστικά μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών εκλέχθηκαν οι Σολομών Μπεράχα και Enrico Tommaso Cucchiani. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Χατζηνικολάου είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος που κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα.

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και στη Διεθνή ‘Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Ως πρόσφατα ήταν Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ISDA και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης, η σε βάθος γνώση των διεθνών κεφαλαιαγορών, σε συνδυασμό με την εμπειρία αναδιαρθρώσεων εντός του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, θα συνεισφέρει πολύτιμη αξία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο νέος πρόεδρος της Πειραιώς έλαβε Διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MBA. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα.

Η εκλογή του κ. Χαντζηνικολάου σηματοδοτεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του διοικητικού συμβουλίου και του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της τράπεζας, χτίζοντας πάνω στη σημαντική πρόοδο που ήδη επιτεύχθηκε εντός του 2016.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, το Δ.Σ. εμπλουτίσθηκε με διεθνή ηγετική εμπειρία και τεχνογνωσία, ιδιαίτερα στους τομείς των τραπεζικών αναδιαρθρώσεων και της μείωσης των προβληματικών δανείων, παράλληλα με τη βαθιά γνώση και εμπειρία στην τοπική αγορά.

Η εκλογή του κ. Χαντζηνικολάου είναι η έβδομη κατά σειρά εκλογή νέου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς εντός του 2016, μετά από τα ακόλουθα μέλη:

  • Σολομών Μπεράχα (Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων εγνωσμένου κύρους, με εμπειρία 33 ετών. Διευθύνων Σύμβουλος της Τειρεσίας ΑΕ
  • Arne Berggren (Πρόεδρος των Επιτροπών Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών) ειδικός σε θέματα τραπεζικών αναδιαρθρώσεων με περισσότερα από 25 έτη εμπειρίας σε 20 χώρες, πρώην Senior Advisor στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής αναδιαρθρώσεων στη Swedbank
  • Alexander Blades (Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), εταίρος στην Paulson & Co Inc., εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς
  • Enrico Cucchiani (Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.), πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία
  • Karel De Boeck (Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων), πρώην Διευθύνων Σύμβουλος των βελγικών τραπεζών Dexia και Fortis
  • David Hexter (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου), ειδικός τραπεζικών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων, πρώην επικεφαλής του τομέα τραπεζικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡομπότ – παιχνίδι εκφράζει…«συναισθήματα» στους ανθρώπους – Δείτε το βίντεο
Επόμενο άρθροΟι προκλήσεις για το ελληνικό εμπόριο και τη φέτα μετά τη συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ