Αρχική Ειδήσεις Μην πέφτετε με νεύρα στο κρεβάτι …θα ξυπνήσετε χειρότερα

Μην πέφτετε με νεύρα στο κρεβάτι …θα ξυπνήσετε χειρότερα

0
Διαφήμιση

Η λαϊκή σοφία αποκτά πλέον και επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν πρέπει να πέφτει κανείς στο κρεβάτι με νεύρα. Ουσιαστικά η μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που είναι ήδη γνωστό, ότι ο ύπνος ενισχύει αυτό που έχεις μάθει ή πάθει την προηγούμενη μέρα.

Η έρευνα δείχνει ότι όσοι πέφτουν θυμωμένοι στο κρεβάτι, «εμπεδώνουν» καλύτερα τα αρνητικά συναισθήματά τους στη διάρκεια του ύπνου τους, με συνέπεια να είναι πιο δύσκολο να απαλλαχθούν από τα νεύρα τους την επόμενη μέρα – με ό,τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους και τους γύρω τους…

Η μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι ξεχνάνε κάτι αρνητικό ή φοβιστικό πιο εύκολα, όταν δεν έχουν κοιμηθεί στο μεταξύ. Αν μεσολαβήσει ο ύπνος, η διαγραφή της αρνητικής μνήμης είναι πολύ πιο δύσκολη.

Στη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος αναδιοργανώνει τις μνήμες – θετικές, ουδέτερες και αρνητικές- και τις αποθηκεύει καλύτερα όχι μόνο στον ιππόκαμπο αλλά πιο διάχυτα σε όλο τον εγκεφαλικό φλοιό, πράγμα που καθιστά δυσκολότερη τη διαγραφή τους αργότερα.

Τα ευρήματα μπορεί να βοηθήσουν και στην καλύτερη αντιμετώπιση ανεπιθύμητων αναμνήσεων και διαταραχών όπως το μετατραυματικό στρες, πιθανώς μέσω στέρησης του ύπνου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here