Αρχική Ειδήσεις Κίνα: Επεκτείνει το δίκτυο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

Κίνα: Επεκτείνει το δίκτυο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας

0
Διαφήμιση

H Κίνα θα διαθέτει 58 εκατομμύρια κιλοβατώρες εγκατεστημένης πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2020, καθώς επεκτείνει το δίκτυο παραγωγής καθαρής ενέργειας, στο πλαίσιο της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου διαχειριστή ενέργειας.

Η χώρα θα διαθέτει σε λειτουργία εγκαταστάσεις παραγωγής για περίπου 30 εκατομμύρια κιλοβατώρες, ενώ άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής για άλλα 30 εκατομμύρια κιλοβατώρες θα κατασκευαστούν μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με το πενταετές πρόγραμμα ενεργειακής ανάπτυξης που έχει εγκρίνει το Πεκίνο.

Οι ανάγκες της Κίνας υπολογίζονται από 6,8 έως 7,2 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες μέχρι το 2020, με την κατά κεφαλή κατανάλωση ενέργειας να φτάνει στις 5.000 κιλοβατώρες, προσεγγίζοντας το επίπεδο των μέσων αναπτυγμένων χωρών.

Εν τω μεταξύ, η εγκατεστημένη ισχύς με καύση άνθρακα ισχύς θα περιορίζεται στο 1,1 δισ kw, ενώ το φυσικό αέριο δύναμη θα φτάσει πάνω από 110 εκατομμύρια kW μέχρι το 2020. Η Κίνα θα προωθήσει επίσης την ανάπτυξη έξυπνων δικτύων κ.α

ΠΗΓΗ: http://tech.firstpost.com/news-analysis/china-will-install-58-million-kw-of-nuclear-power-by-2020-in-push-to-adopt-clean-energy-345627.html http://www.greenpeace.org/eastasia/press/releases/climate-energy/2016/China-Power-135YP/ ΑΜΠΕ

Διαφήμιση