Αρχική Περιβάλλον Ίδρυση και Λειτουργία της Greek LIFE Task Force για το Πρόγραμμα LIFE

Ίδρυση και Λειτουργία της Greek LIFE Task Force για το Πρόγραμμα LIFE

0
Διαφήμιση

Το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσαν την ίδρυση και λειτουργία της ομάδας «Greek LIFE Task Force». Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού (LIFE Capacity Building) και θα διαρκέσει από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως την 30η Απριλίου 2019. 

Συντονιστής δικαιούχος του Έργου είναι το Πράσινο Ταμείο, ενώ συνδικαιούχος το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση της ικανότητας των Εθνικών Σημείων Επαφής του Προγράμματος LIFE, με σκοπό την αποτελεσματικότερη συμμετοχή της Ελλάδας σε έργα LIFE και την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής πολιτικής μέσω ολοκληρωμένων έργων.

Το έργο συντονίζεται από τον κ. Γεώργιο Πρωτόπαπα, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα LIFE/Περιβάλλον και πλαισιώνεται από μια έμπειρη ομάδα, καλύπτοντας τις ανάγκες του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική LIFE Task Force αποτελείται από πέντε εμπειρογνώμονες στους τομείς Φύσης/Βιοποικιλότητας, Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής, Διαχείρισης Δεδομένων/GIS και Επικοινωνίας για το Περιβάλλον και στεγάζεται στα γραφεία του Πράσινου Ταμείου, στην ιστορική Βίλα Καζούλη, στην Κηφισιά.

Καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας της, η Ελληνική LIFE Task Force θα παράσχει σχετική τεχνογνωσία, βοήθεια και συμβουλές σε ενδιαφερόμενους και δυνητικούς δικαιούχους LIFE, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των αρχών και των ενδιαφερόμενων μερών, θα προσφέρει υποστήριξη στις δημόσιες υπηρεσίες, τους δήμους και τις αρμόδιες αρχές για το συντονισμό και την οικονομική διαχείριση των έργων LIFE και θα προωθήσει τη συνεργασία σε διεθνείς προτάσεις και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη συγχρηματοδότηση έργων.

Τέλος, η ομάδα θα διοργανώνει συναντήσεις, ημερίδες και workshops σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Διαφήμιση