Αρχική Υγεία - Διατροφή Επιστήμονες αναπτύσσουν εξέταση αίματος που έγκαιρα διαγιγνώσκει την οστεοαρθρίτιδα

Επιστήμονες αναπτύσσουν εξέταση αίματος που έγκαιρα διαγιγνώσκει την οστεοαρθρίτιδα

0
Διαφήμιση

Οι γιατροί μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν μια εξέταση αίματος για τη διάγνωση ασθενών με οστεοαρθρίτιδα αρκετά χρόνια προτού εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα και η κατάσταση είναι τελείως μη αντιστρέψιμη.

Το τεστ αναπτύχθηκε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Warwick, με επικεφαλής τη δρα Ναϊλά Ραμπανί, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Arthritis Research and Therapy”, δήλωσαν ότι το τεστ θα είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση σε περίπου δύο χρόνια.

Η εξέταση ανιχνεύει στο αίμα τις χημικές «υπογραφές» των αυξημένων επιπέδων ορισμένων πρωτεϊνών των αρθρώσεων, όταν αυτές αρχίσουν να υφίστανται βλάβη. Η έγκαιρη διάγνωση χάρη σε αυτούς τους βιοδείκτες θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη θεραπεία και πιθανώς στην πρόληψη της πάθησης.

Το τεστ είναι σε θέση να διακρίνει την περίπτωση της οστεοαρθρίτιδας από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες αυτοϊάσιμες φλεγμονές των αρθρώσεων. Έως σήμερα δεν υπάρχει κανένα ανάλογο αιματολογικό τεστ για την πρώιμη οστεοαρθρίτιδα.

Πηγές: http://www2.warwick.ac.uk/newsandevents/pressreleases/blood_test_for/ , http://www.upi.com/Health_News/2016/10/27/Scientists-develop-blood-test-for-early-osteoarthritis-detection/7911477596763/ https://www.thesun.co.uk/living/2068678/blood-test-detects-agonising-arthritis-two-years-before-the-first-symptoms-appear/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here