Αρχική Ειδήσεις Εβδομάδα παρατήρησης του Άρη από National Geographic και Αστεροσκοπείο Αθηνών

Εβδομάδα παρατήρησης του Άρη από National Geographic και Αστεροσκοπείο Αθηνών

0
Διαφήμιση

Με τηλεσκόπια από το κέντρο της Αθήνας έως τα βόρεια και τα νότια προάστια η Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Άρη αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Τα σημεία παρατήρησης ενδέχεται να αυξηθούν αν γίνει αποδεκτό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα για την τοποθέτηση τεσσάρων φορητών τηλεσκοπίων στην Πνύκα.

Η εκδήλωση αρχίζει σήμερα Δευτέρα από το Ζάππειο και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Πάρκο του Φλοίσβου, ενώ  είναι ανοιχτή στο κοινό (από τις 18.00 έως τις 22.00).

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Mars», το οποίο αφηγείται την περιπέτεια μιας μελλοντικής κατάκτησης και αποίκισης του κόκκινου πλανήτη, σε μια όχι πολύ μακρινή εποχή από σήμερα.

Η σειρά (που έκανε πρόσφατα τηλεοπτική πρεμιέρα) διαδραματίζεται το 2033 έχοντας ως θέμα την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον ‘Άρη. Μεταξύ ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, ξεδιπλώνεται μέσα σε 6 επεισόδια, στα οποία εκτός από το δραματοποιημένο σενάριο υπάρχουν και αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις με αληθινούς επιστήμονες και επιχειρηματίες που καθοδηγούν την έρευνα και την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας.

Τη σειρά υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βραβευμένοι με Όσκαρ και Έμμυ παραγωγοί Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ και Μάικλ Ρόσενμπεργκ, καθώς και ο ταλαντούχος Μεξικανός σκηνοθέτης Εβεράρντο Γκουτ (Everardo Gout). H μουσική είναι των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις. 

Το πρόγραμμα Εβδομάδας Παρατηρήσεων:

  • Δευτέρα: Ζάππειο Μέγαρο
  • Τρίτη: Πλατεία Δημοκρατίας, Περιστέρι
  • Τετάρτη: Λόφος Πανί, Άλιμος
  • Πέμπτη: Πλατεία Αγ. Νικολάου, Χαλάνδρι
  • Παρασκευή: Μουσείο Γουλανδρή, Κηφισιά.
  • Σάββατο: Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα
  • Κυριακή: Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

Τη δράση υποστηρίζουν η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ», ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, Παράρτημα Σαλαμίνας.

Διαφήμιση