Αρχική Καταστροφές Εκτός στόχων οι ανεπτυγμένες χώρες για την υπερθέρμανση

Εκτός στόχων οι ανεπτυγμένες χώρες για την υπερθέρμανση

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Climate Analytics οι αναπτυγμένες χώρες δεν θα μπορέσουν να συμβάλλουν πραγματικά στη δυνατότητα περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε ανεκτά επίπεδα, εάν δεν βάλουν… λουκέτο σε όλες τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα μέχρι το 2030.

Η Κίνα θα πρέπει να καταργήσει σταδιακά τα πλέον ρυπαρά ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040 και ο υπόλοιπος κόσμος μέχρι το 2050, σύμφωνα με την Climate Analytics, μια ΜΚΟ με έδρα το Βερολίνο που μελετά πώς τα κράτη μπορούν να επιτύχουν τους στόχους εκπομπών που συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι το περασμένο έτος.

Τα ευρήματα καταδεικνύουν τη δυσκολία της επίτευξης του στόχου περιορισμού της παγκόσμιας υπερθέρμανσης κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Ο πλανήτης διαθέτει ήδη 8.175 μονάδες άνθρακα και άλλες 733 βρίσκονται υπό κατασκευή, παρέχοντας περίπου το 40% όλης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ρύπανση από τους σταθμούς μπορεί να δημιουργήσει 2,5 φορές περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ό,τι επιτρέπεται από τα σενάρια περιορισμού της υπερθέρμανσης στους 2 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει η έκθεση.

Αν οι μονάδες άνθρακα παραμείνουν ανοιχτές, ο κόσμος θα πρέπει να στηριχθεί σε διάφορες μεθόδους γεωμηχανικής, όπως την έκχυση θρεπτικών ουσιών στους ωκεανούς για την προστασία των κοραλλιών ή τον ψεκασμό μικροσκοπικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Γης για να αντανακλούν τις ακτίνες του Ήλιου πίσω στο διάστημα, αναφέρει η έκθεση.

Διαφήμιση