Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ: Ευρωπαϊκές και ελληνικές διακρίσεις

Δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ: Ευρωπαϊκές και ελληνικές διακρίσεις

0
Διαφήμιση

Με δύο σημαντικά βραβεία για τις περιβαλλοντικές του δράσεις τιμήθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του διεθνούς εμβέλειας θεσμού των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον που διοργανώνονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Επιπλέον, ο Όμιλος απέσπασε δύο ακόμη βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards, για δράσεις που σχετίζονται με την ανθρωπιστική κρίση και την ενεργή στήριξη του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, ο Όμιλος ΟΤΕ διακρίθηκε στην κατηγορία Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award), για το πιστοποιημένο κατά ISO 14001:2004 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης του συνόλου των δραστηριοτήτων του Ομίλου ως προς τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Ο Όμιλος απέσπασε το δεύτερο βραβείο.

Στην ίδια διοργάνωση, ο Όμιλος ΟΤΕ βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει. Περισσότεροι από 90 τόνοι υλικών (χαρτί, υλικά συσκευασίας, μελανοδοχεία, μικρές ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές μπαταρίες και λαμπτήρες), ανακυκλώθηκαν το 2015 μέσα από το εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζεται σε 15 κτίρια του Ομίλου και απευθύνεται σε 7.000 εργαζόμενους.

Έχοντας ξεχωρίσει σε εθνικό επίπεδο, ο Όμιλος ΟΤΕ ήταν μία από τις εταιρείες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment).

Επιβραβεύουν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που συνδυάζουν την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωση στην κυκλική οικονομία.

Ο Όμιλος ΟΤΕ διακρίθηκε και στα Hellenic Responsible Business Awards 2016, αποσπώντας:

Βραβείο Silver στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – Τοπικής Κοινότητας/Κράτους» για τη δωρεάν παροχή προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για επένδυση που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει στην προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη διαδραστική επαφή του κοινού με τα μνημεία.

Βραβείο Bronze στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη» για την υποστήριξη του έργου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Με δωρεά πάνω από 600.000 ευρώ για την διετία 2015-2016, ο Όμιλος ΟΤΕ συνέβαλε στην επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στην προμήθεια ειδών διάσωσης.

Χάρη σε αυτή τη δωρεά, μόνο το 2015 το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε 2.200 περιστατικά έρευνας και διάσωσης 74.000 ανθρώπων.

Οι νέες σημαντικές διακρίσεις αποτελούν μια ακόμη αναγνώριση των προσπαθειών και της δέσμευσης του Ομίλου ΟΤΕ για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.okosmosmaskalyteros.gr/?utm_source=referral&utm_medium=pressrelease&utm_campaign=omilos_ote_viosimi_anaptyxi_diakriseis_2016

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεν γνωρίζουν οι Έλληνες πόσο αλάτι καταναλώνουν!
Επόμενο άρθροΠώς μπορώ να καταλάβω ότι ο σκύλος μου κρυώνει;