Αρχική Τεχνολογία Αυτόνομο βαν με ηλεκτρική ενέργεια θα κυκλοφορήσει το 2017 στην Αγγλία

Αυτόνομο βαν με ηλεκτρική ενέργεια θα κυκλοφορήσει το 2017 στην Αγγλία

0
Διαφήμιση

Σχεδιασμένο για να είναι απλό και ασφαλές, το ελαφρύ όχημα μπορεί να καλύψει 100 μίλια με μία μόνο φόρτιση και θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί η αυτόνομη οδήγηση!

Η παρουσίασή του έγινε στη συνδιάσκεψη του Wired στο Λονδίνο. Ο σχεδιασμός και τα ελαφρά υλικά του οχήματος, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνουν πως είναι δυνατή η συναρμολόγησή του από ένα άτομο μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών.

«Φτιάχνουμε φορτηγά όπως θα έπρεπε να είναι- οικονομικά, κομψά, αθόρυβα, καθαρά και ασφαλή. Απομακρύνουμε όλα τα εμπόδια για τα ηλεκτρικά οχήματα, βάζοντάς τα στην ίδια τιμή με τα συμβατικά φορτηγά, δίνοντας σε κάθε διαχειριστή στόλου, έμπορο ή εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους, τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο που μεταφέρει αγαθά και να κάνει τις πόλεις μας καλύτερα μέρη για να ζει κανείς», είπε ο Ντένις Σβέρντλοφ, διευθύνων σύμβουλος της Charge, της κατασκευάστριας εταιρείας, σύμφωνα με το BBC.

Η Charge σχεδιάζει να αναπτύξει φορτηγά σε ένα εύρος μεγεθών, από 3,5 μέχρι 26 τόνους και συνομιλεί με μεγάλες εταιρείες του χώρου. Η δυνατότητα εύκολης συναρμολόγησης οφείλεται στα πολύ ελαφρά συνθετικά υλικά.

Όσον αφορά στο λογισμικό αυτόνομης κίνησης, έχει αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρεία, και είναι έτοιμο να «φορτωθεί» στα φορτηγά «με το πάτημα ενός κουμπιού», μόλις η κυβέρνηση επιτρέψει την κίνησή τους στους βρετανικούς δρόμους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Charge σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργοστάσιο στο Oxfordshire το επόμενο έτος, με μια ομάδα 10 ατόμων που θα εργάζονται δύο βάρδιες την ημέρα για τη συναρμολόγηση 10.000 φορτηγών μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας.

 

Πηγές: http://www.bbc.com/news/technology-37871391 http://www.independent.mk/articles/38268/Self-Drive+Electric+Delivery+Van+Unveiled+at+Wired+Conference+in+London http://www.nextgreencar.com/news/7865/new-electric-delivery-vehicle-revealed-by-charge/

Διαφήμιση