Αρχική Ειδήσεις Αεροσκάφη – αντίκες “CRETE TO CAPE”: Από την Σητεία στο Cape-town

Αεροσκάφη – αντίκες “CRETE TO CAPE”: Από την Σητεία στο Cape-town

0

Από σήμερα έως και τις 12 Νοεμβρίου ένα μοναδικό γεγονός πραγματοποιείται στη Σητεία. Αεροσκάφη αντίκες που κατασκευάστηκαν πριν το 1940 πραγματοποιούν ένα μοναδικό «Vintage Air Rally (VAR)» με ονομασία “Crete to Cape” έχοντας σαν σημείο εκκίνησης το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο της Σητείας JSH και προορισμό το Cape-town.

Για την υποστήριξη τους θα συμμετέχουν επιπλέον 3 ελικόπτερα και 10 σύγχρονα αεροπλάνα.

Το Vintage Air Rally έχει παγκόσμια εμβέλεια αφού οι ομάδες που θα συμμετέχουν προέρχονται από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Μποτσουάνα και τη Ρωσία.

Το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, ημέρα άφιξης των αεροσκαφών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης σε Gala dinner στο ξενοδοχείο Sitia Beach City Resort & Spa όπου θα έχουν καταλύσει τα πληρώματα, ενώ την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των αεροσκαφών.

Τα αεροσκάφη αντίκες θα αναχωρήσουν από την Σητεία το Σάββατο 12/11 και θα πετάξουν πάνω από τον Νείλο, την Αιθιοπία, την Κένυα, την Ζανζιβάρη και την Ζιμπάμπουε, για να φτάσουν μετά από τριανταπέντε περίπου ημέρες στο σημείο τερματισμού, το Κέιπ Τάουν στην Νότιο Αφρική.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here