Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά 9 λάθη που σας καθυστερούν όταν καθαρίζετε

9 λάθη που σας καθυστερούν όταν καθαρίζετε

0
Διαφήμιση

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, ωστόσο δε χρειάζεται να περνάτε ολόκληρο το Σαββατοκύριακο κάνοντας δουλειές του σπιτιού. Πόσο καλύτερα θα ήταν να απολαμβάνατε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας σε ένα πεντακάθαρο σπίτι, αφού το έχετε καθαρίσει πολύ πιο γρήγορα;

Αποφύγετε τα παρακάτω λάθη και χαρείτε τον χώρο σας όπως ακριβώς επιθυμείτε!

1. Κάθε πράγμα στον καιρό του…

Έστω ότι η λιγότερο αγαπημένη σας αγγαρεία είναι η ηλεκτρική σκούπα και λίγο πριν ξεκινήσετε τη γενική καθαριότητα σκέφτεστε: «ας κάνω πρώτα αυτό να ξεμπερδέψω». Λίγο αργότερα, όταν έρθει η ώρα για το ξεσκόνισμα, το πιθανότερο είναι ότι το πάτωμα θα γεμίσει σκόνη από τα έπιπλα. Έτσι, θα πρέπει να βάλετε σκούπα πάλι από την αρχή και… θυμάστε πόσο την απεχθάνεστε!

2. Δεν ξεχωρίζετε τα ρούχα πριν βάλετε πλυντήριο

Υπάρχουν φορές που τα σκούρα ή τα λευκά δεν είναι αρκετά για να γεμίσουν το πλυντήριο ρούχων με αποτέλεσμα να καθυστερείτε το πλύσιμο και να μένετε πίσω. Μάλιστα, πολλές νοικοκυρές προσεγγίζουν το θέμα διαφορετικά και βάζουν πλυντήρια ανά οικογενειακό μέλος μιας και τα υφάσματα και τα ρούχα είναι πολλές φορές παρόμοια.

Στην πραγματικότητα, το να έχετε ήδη χωρίσει τα ρούχα ανά χρώμα ή ανά ύφασμα εξοικονομεί αρκετό χρόνο. Ειδικότερα, μη ξεχνάτε να ξεχωρίζετε τα ρούχα που αφήνουν χνούδια από τα υπόλοιπα καθώς θα καταλήξετε να σπαταλάτε πολύ χρόνο καθαρίζοντάς τα μετά.

3. Καθαρίζετε τα τζάμια όταν έχει ήλιο

Η θερμότητα του ήλιου σαμποτάρει τις προσπάθειές σας καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στεγνώσει το καθαριστικό επάνω στα τζάμια πριν προλάβετε να το σκουπίσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν σημάδια και θα χρειαστεί να τα καθαρίσετε όλα από την αρχή.

4. Χρησιμοποιείτε το ίδιο εξάρτημα σε κάθε δάπεδο όταν σκουπίζετε

Πριν βάλετε ηλεκτρική σκούπα, φροντίστε να έχετε επιλέξει το σωστό εξάρτημα ανάλογα με το δάπεδο. Αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε το εξάρτημα με το βουρτσάκι σε μάρμαρο ή παρκέ, τότε θα μεταφέρετε όση βρωμιά έχει ήδη μαζευτεί στο εξάρτημα θα μεταφερθεί στο υπόλοιπο πάτωμα.

5. Πλένετε τα πιάτα στο νεροχύτη πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων

Αν και πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα από τυχόν υπολείμματα φαγητού πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, δε χρειάζεται να τα πλύνετε ή να τα ξεβγάλετε στο χέρι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να πλένετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων δεν τα κάνει πιο καθαρά. Στην πραγματικότητα χάνετε χρόνο και ενέργεια.

6. Δεν αφήνετε το καθαριστικό να δράσει για μερικά λεπτά πριν καθαρίσετε

Δώστε λίγο χρόνο στα καθαριστικά να δράσουν πριν τα σκουπίσετε από την εκάστοτε επιφάνεια. Με αυτό τον τρόπο, το υγρό μαλακώνει και διαλύει ευκολότερα τους λεκέδες και έτσι δε θα χρειαστεί να τρίβετε για ώρα την επιφάνεια μέχρι να καθαρίσει εντελώς.

7. Μπαίνετε μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια

Η βρωμιά, το χώμα και οι ακαθαρσίες που κουβαλάτε ερχόμενοι στο σπίτι, εισέρχονται σε αυτό μέσα από τα παπούτσια σας. Φροντίστε να τα βγάζετε τη στιγμή που μπαίνετε μέσα και δοκιμάστε να βάλετε δύο πατάκια, ένα μπροστά και ένα πίσω από την εξώπορτα, ώστε να σκουπίζετε τα παπούτσια σας δις.

8. Χρησιμοποιείτε ρολό καθαρισμού για να μαζέψετε τις τρίχες των τετράποδων φίλων

Όταν έχετε να αντιμετωπίσετε έναν καναπέ γεμάτο χνούδια και τρίχες από τον σκύλο ή τη γάτα σας, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι το ρολό για τα χνούδια. Είναι πράγματι πολύ βολικό καθώς οι τρίχες κολλάνε πάνω του άμεσα και αποτελεσματικά. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό σε μεγάλες επιφάνειες: είναι χρονοβόρο και θα χρειαστεί σύντομα ανταλλακτικό. Για να λύσετε το πρόβλημα βρέξτε ελαφρώς ένα πλαστικό γάντι και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε εύκολα τα χνούδια.

9. Ξεχνάτε ότι τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε χρειάζονται και αυτά καθάρισμα

Τα βρώμικα πανιά, η βρώμικη σφουγγαρίστρα και ο γεμάτος κάδος στην ηλεκτρική σας σκούπα δε διευκολύνουν το καθάρισμα αλλά, αντίθετα, το επιβαρύνουν. Θα σπαταλήσετε χρόνο και ενέργεια χωρίς να έχετε καν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Καθαρίστε ή αντικαταστήστε τα σύνεργα καθαρισμού το συντομότερο.

Διαφήμιση