Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά 5 κόλπα για να μην χρειάζεται να μην ξανασιδερώσετε

5 κόλπα για να μην χρειάζεται να μην ξανασιδερώσετε

0
Διαφήμιση

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να αφήσετε το σίδερο στην άκρη. Είναι φορές που οι δουλειές του σπιτιού μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ, ο χρόνος να λιγοστεύει ολοένα και περισσότερο και εσείς να τρέχετε πανικόβλητοι να τα προλάβετε όλα. Το σιδέρωμα των ρούχων είναι μία από τις πιο χρονοβόρες δουλειές αλλά υπάρχουν έξι μυστικά για να το μειώσετε στο ελάχιστο.

1. Το κόλπο με τη βρεγμένη πετσέτα

Η αλήθεια είναι ότι δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε εντελώς χωρίς το σίδερο, αλλά ειδικά εκείνα τα πρωινά λίγο πριν τη δουλειά που βλέπουμε έναν σωρό απο τσαλακωμένα ρούχα να μας περιμένει, τότε είναι που ευχόμαστε να υπήρχε τρόπος να σιδερωθούν όλα διά μαγείας.

Βάλτε τα τσαλακωμένα ρούχα στο στεγνωτήριο ρούχων μαζί με μία νωπή πετσέτα και αφήστε το να δουλέψει για 10 με 15 λεπτά. Ο ατμός που δημιουργείται από την πετσέτα μαλακώνει το ύφασμα με αποτέλεσμα τα ρούχα να σιδερώνονται γρήγορα και πανεύκολα – έτσι, έχετε λίγο χρόνο ακόμα να απολαύσετε το πρωινό σας.

Για να δοκιμάσετε το ίδιο κόλπο σε περισσότερα ρούχα, χρησιμοποιείστε μία μεγαλύτερη πετσέτα π.χ. του μπάνιου.

2. Τινάξτε τα καλά

Όσο δελεαστικό και αν ακούγεται το να ρίξετε όλα τα βρεγμένα ρούχα στο στεγνωτήριο μονομιάς, ξανασκεφτείτε το. Τα πολύ τσαλακωμένα μπλουζάκια και φορέματα τείνουν να παραμένουν έτσι ακόμα και μετά το στεγνωτήριο. Δοκιμάστε να τινάξετε καλά κάθε ρούχο ξεχωριστά πριν.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι, με τη διαδικασία αυτή, βοηθάτε το ύφασμα να αποκτήσει το αρχικό του σχήμα και να βγει από το στεγνωτήριο σχεδόν ατσαλάκωτο.

3. Ρυθμίστε σωστά το στεγνωτήριο

Οι μικρότερες ταχύτητες και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες συμβάλλουν στη μείωση των τσαλακωμένων ρούχων, και ιδιαίτερα όταν αυτά είναι βαμβακερά. Ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες μπορούν στην πραγματικότητα να τσαλακώσουν πολύ περισσότερο τα ρούχα. Τα περισσότερα στεγνωτήρια διαθέτουν ειδικές ρυθμίσεις που στοχεύουν στη μείωση των τσαλακωμάτων. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης για την καλύτερη λειτουργία της συσκευής σας.

4. Μην αφήνετε τα στεγνά ρούχα μέσα στο στεγνωτήριο

Για να μη σπαταλάτε χρόνο πάνω από τη σιδερώστρα, φροντίστε να βγάλετε τα ρούχα από το στεγνωτήριο τη στιγμή που ολοκληρώσει τη λειτουργία του. Όσο περισσότερο αφήνετε τα ρούχα, τόσο περισσότερες γραμμές δημιουργούνται με αποτέλεσμα να τσαλακώνονται γρήγορα.

Τα περισσότερα στεγνωτήρια διαθέτουν επιπλέον κυλίνδρους που εμποδίζουν το τσαλάκωμα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης και επιλέξτε τη σχετική ρύθμιση στη συσκευή σας.

5. Διπλώστε τα πουκάμισα και τα πλεκτά σας σωστά

Υπάρχουν ρούχα που για να διπλωθούν σωστά, χρειάζεται να έχει κανείς προϋπηρεσία στα αντίστοιχα καταστήματα! Φροντίστε να μη διπλώνετε τα ρούχα στη μέση ώστε να αποφύγετε το έντονο τσαλάκωμα εκεί.  

Διαφήμιση