Αρχική Ειδήσεις Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατέκτησε την πρωτιά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατέκτησε την πρωτιά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress

0

H Παγκόσμια Γιορτή της Γαστρονομίας, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων (Worldchefs Congress & Expo 2016) με 34 ομιλητές, 40 διαγωνιζόμενους, 97 ανερχόμενα ταλέντα και 990 master chef παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας από 86 συνολικά χώρες, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης 24 – 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το IEK AKMH είναι το μόνο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα μέλος του World Association of Chefs’ Societies και έδωσε φυσικά το πιο δυνατό «παρών» στη μεγάλη αυτή γιορτή της Γαστρονομίας.

Η έναρξη του συνεδρίου κηρύχθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, όπου ο τομέας Τουρισμού και Εστίασης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, υποδέχτηκε 90 Young Chef απ’ όλο τον κόσμο και διοργάνωσε cook & pastry show και γευστική δοκιμή, με πιάτα βασισμένα στην Μεσογειακή και Ελληνική κουζίνα όλα gourmet πιάτα για τους Young Chef από όλον τον πλανήτη!

Η γαστρονομία ενώνει όλες τις φυλές του κόσμου, κάτι το οποίο αποδείχθηκε περίτρανα από τους Young Chef, οι οποίοι γύρισαν στις πατρίδες τους με τις καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο σπουδών, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη!

Οι επαγγελματίες Chef, οι οποίοι συνόδευαν τους νεότερους, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και αυτοί με τη σειρά τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την αρτιότητα και το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων του Τομέα.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία μέλη από τις αποστολές δεκάδων χωρών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων συγκεντρώθηκαν στο περίπτερο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, για να βγάλουν ομαδικές φωτογραφίες με τους σπουδαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση ανέδειξε συνολικά τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό Γαστρονομίας, καθώς οι World Chef εκπροσωπούν 10 εκατομμύρια Chef σε όλο τον κόσμο!

Η συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην παγκόσμια διοργάνωση πιστοποιεί για μία ακόμη φορά την εκπαιδευτική υπεροχή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στις σπουδές γαστρονομίας!

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here