Αρχική Υγεία - Διατροφή Τα τρία αίτια εμφάνισης του καταρράκτη στα μάτια

Τα τρία αίτια εμφάνισης του καταρράκτη στα μάτια

0
Διαφήμιση

Διαβήτης, κάπνισμα και παχυσαρκία είναι οι τρεις μεγάλοι κίνδυνοι για την εμφάνιση καταρράκτη στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.

Στη μελέτη συμπεριελήφθησαν 1.312.051 μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν προβεί σε καμία προηγούμενη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη ή εισαγωγή σε νοσοκομείο για καρκίνο.

Οι ερευνητές αναζήτησαν και ανέλυσαν διεξοδικά τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου που οδήγησαν στην εμφάνιση του καταρράκτη, στις γυναίκες αυτές οι οποίες και χρειάστηκε να το αντιμετωπίσουν χειρουργικά.

Υπολόγισαν επίσης τους σχετικούς κινδύνους που σχετίζονταν με τη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη λαμβάνοντας υπ’ όψιν την χρήση ορμονοθεραπειών, το αναπαραγωγικό ιστορικό, παράγοντες του τρόπου ζωής και τη θεραπεία του διαβήτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης, το 2% των γυναικών είχε διαβήτη, ο οποίος ήταν ο ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου για την επέμβαση καταρράκτη.

Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ενώ και η παχυσαρκία (ΔΜΣ 30 kg / m² ή μεγαλύτερο) προκαλεί μικρή αύξηση του κινδύνου για εμφάνιση καταρράκτη. Τέλος, η κατανάλωση αλκοόλ, αναπαραγωγικοί και ορμονικοί παράγοντες είχαν μικρή συσχέτιση με την εμφάνιση καταρράκτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here