Αρχική Καταστροφές Στη Φλόριντα ο τυφώνας Μάθιου που άφησε πάνω από 900 νεκρούς στην...

Στη Φλόριντα ο τυφώνας Μάθιου που άφησε πάνω από 900 νεκρούς στην Αϊτή

0
Διαφήμιση

Την Φλόριντα χτύπησε την Παρασκευή ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος μεγάλος τυφώνας που απειλεί άμεσα τις ΗΠΑ, μετά το καταστροφικό πέρασμά του από την Aϊτή στα νότια της Καραϊβικής, που άφησε πίσω του περισσότερους από 900 νεκρούς.

Οι άνεμοι φθάνουν το 60 μίλια την ώρα, ενώ έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε παράκτιες περιοχές στην Φλόριντα, καθώς το μάτι του κυκλώνα – που στην κλίμακα μέτρησης φθάνει το επίπεδο 4 – εντοπίστηκε κατά μήκος της ανατολικής ακτής της πολιτείας νωρίτερα την Παρασκευή.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους ανέμους, η ένταση των οποίων συνεχώς ανεβαίνει», δήλωσε στο CNN την Παρασκευή ο Ντέρικ Χένρι, δήμαρχος της παραθαλάσσιας περιοχής Ντεϊτόνα. «Ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων υπάκουσε στις προειδοποιήσεις μας και ανησυχούμε ιδιαίτερα γι΄αυτούς που δεν το έκαναν», πρόσθεσε.

Πάνω από 140.000 σπίτια στην Φλόριντα έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Ρικ Σκοτ. Ανατολικά στην περιοχή του Παλμ Μπιτς, τα φώτα των δρόμων και των σπιτιών έσβησαν, ενώ εκκενώθηκε ο αυτοκινητόδρομος 95, μετά και την επέλαση του τυφώνα στην κοινότητα που αριθμεί 100.000 κατοίκους.

Διαφήμιση