Αρχική Ειδήσεις Νεκροί δύο λύκοι στο καταφύγιο του Αρκτούρου στη Φλώρινα

Νεκροί δύο λύκοι στο καταφύγιο του Αρκτούρου στη Φλώρινα

0
Διαφήμιση

Δύο λύκοι που φιλοξενούνταν στο καταφύγιο του Αρκτούρου στην Αγραπιδιά Φλώρινας βρέθηκαν νεκροί.

Πρώτη “έφυγε” από φυσιολογικά αίτια η Νατάσα, η ηλικιωμένη λύκαινα που είχε μεταφερθεί στο Καταφύγιο του “Αρκτούρου” από τον Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2015. Πέθανε 16 ετών έχοντας προλάβει να χαρεί για περίπου έναν χρόνο τη μεγάλη έκταση του Καταφυγίου από το κλουβί του Ζωολογικού Κήπου, όπου είχε γεννηθεί…

Λίγες μέρες μετά βρέθηκε νεκρή, μέσα στον χώρο όπου φιλοξενούνταν μαζί με άλλους λύκους, η Σιέννα, 8 ετών, που είχε έρθει από Ζωολογικό Κήπο της Αυστρίας. Οι φροντιστές της οργάνωσης, τηρώντας το εσωτερικό πρωτόκολλο διαχείρισης των λύκων, αναζήτησαν τη Σιέννα, η οποία δεν είχε εμφανιστεί για τρεις ημέρες, όμως την εντόπισαν νεκρή.

Το τελευταίο περιστατικό αφορά τον Ρώμο, τον οποίο εντόπισαν οι φροντιστές να δαγκώνει το πόδι του και άμεσα κινητοποιήθηκαν ώστε να τον σταματήσουν. Το νεαρό ζώο αναισθητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα για επέμβαση από κτηνίατρο, στη διάρκεια της οποίας όμως δεν τα κατάφερε καθώς είχε ήδη χάσει πολύ αίμα.

Ο Ρώμος ήταν μόλις δύο χρόνων, τον είχαν βρει νεογέννητο στο Κεφαλάρι Θεσσαλονίκης και τον είχαν κρατήσει, τον πρώτο καιρό, σε σπίτι με αποτέλεσμα να εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία και να μη μπορεί να επανενταχθεί στη συνέχεια στο φυσικό του περιβάλλον.

Πλέον, στο καταφύγιο φιλοξενούνται 12 λύκοι σε έκταση 70 στρεμμάτων, χωρισμένοι στα δικά τους “διαμερίσματα” για να αποφεύγονται οι επιθέσεις ανάμεσα στις αγέλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here