Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ραγδαία μείωση 25% στο κόστος της ηλιακής ενέργειας!

Ραγδαία μείωση 25% στο κόστος της ηλιακής ενέργειας!

0
Διαφήμιση

Φαίνεται ότι έχουμε εισέλθει πραγματικά μια νέα εποχή στην παραγωγή ενέργειας και συγκεκριμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από τον ήλιο..Μέσα σε μόλις πέντε μήνες, το κόστος της ηλιακής ενέργειας έπεσε κατακόρυφα κατά 25%, όπως φαίνεται σε από δύο πρόσφατες προσφορές κατασκευής ηλιακών έργων στην Κίνα και το Αμπού Ντάμπι.

Συγκεκριμένα, στις 11 Αυγούστου κατατέθηκε μια προσφορά 0,46 δολαρίων ανά βατ για την κατασκευή έργου ηλιακής ενέργειας 500 μεγαβάτ στην Κίνα, και στις 19 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε χαμηλή προσφορά-ρεκόρ ύψους 0,023 δολαρίων ανά κιλοβατώρα για έργο 1,2 γιγαβάτ στο Άμπου Ντάμπι.

Η Κίνα και το Αμπού Ντάμπι δεν είναι τα μόνα μέρη στον κόσμο όπου σημειώνονται δραματικές μειώσεις στο κόστος της ηλιακής ενέργειας. Εξάλλου, ένα έργο ισχύος 100 μεγαβάτ στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένει έγκριση για την παράδοση ηλεκτρικής ενέργειας με κόστος 0,04 δολάρια ανά κιλοβατώρα.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί ποτέ για φωτοβολταϊκά στις ΗΠΑ, κατά πολύ χαμηλότερη από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από άνθρακα, φυσικό αέριο ή πυρηνική ενέργεια.

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, το κόστος των διάφορων τεχνολογιών καθαρής ενέργειας έχει μειωθεί από 41% έως 94% κατά τα τελευταία επτά χρόνια.

Η έκθεση εξέτασε την αιολική και ηλιακή ενέργεια, μπαταρίες και φωτισμό LED, και ανακάλυψε ότι όλες οι τεχνολογίες καθαρής ενέργειας παρουσίασαν δραματική μείωση τιμών από το 2008 έως το 2015. Η αιολική και ηλιακή ενέργεια μάλιστα αντιπροσώπευαν τα δύο τρίτα των νέων εγκαταστάσεων στους τομείς της ενέργειας το 2015.

 

Πηγές: http://inhabitat.com/the-cost-of-solar-power-has-fallen-25-in-just-five-months/ , http://futurism.com/solar-power-cost-has-dropped-25-in-only-5-months/

Διαφήμιση
  • Διαβαστε περισσοτερα
  • ΑΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤο CU στο Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη για 4η χρονιά
Επόμενο άρθροΟι πόλεις… καταστρέφουν την ανάπτυξη των δέντρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ