Αρχική Τεχνολογία Μικροσκοπικά ρομπότ προσκολλούνται σε ρούχα – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Μικροσκοπικά ρομπότ προσκολλούνται σε ρούχα – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

0
Διαφήμιση

Σε ένα συνέδριο στο Τόκιο οι ερευνητές από το MIT και του Στάνφορντ παρουσίασαν ένα νέο είδος μίνι ρομπότ που έχουμε αναπτύξει και τα οποία ονόμασαν Rovables.

Τα μικροσκοπικά αυτά ρομπότ σέρνονται χάρη σε μικροσκοπικούς μαγνητικούς τροχούς πάνω στο ύφασμα των ρούχων του κατόχου τους!

Οι δημιουργοί τους υποστηρίζουν πως οι πρακτικές χρήσεις τους είναι πολλές- από αισθητήρες μέχρι μικρές ψηφιακές οθόνες κ.α. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, οι δημιουργοί τους οραματίζονται μία wearable τεχνολογία του μέλλοντος η οποία θα είναι σε θέση να κινείται πάνω στο σώμα του χρήστη και να αντιδρά τόσο στις ενέργειες του ίδιου όσο και στο περιβάλλον του.

Αν τα wearables μπορούν να κινούνται, τονίζουν, έχουν την ελευθερία να βρίσκουν τα καλύτερα δυνατά σημεία για την κάθε δουλειά- για παράδειγμα, ένα μόνιτορ υγείας θα μπορεί να πάει στον καρπό για πάρει τον σφυγμό του χρήστη και να κρυφτεί όταν δεν χρειάζεται, να παρακολουθούν τη φυσική δραστηριότητα και να συλλέγουν στοιχεία μέχρι τηλεφωνικές κλήσεις ή και να φωτίζουν για να γίνεται καλύτερα ορατός ο κάτοχός τους στο σκοτάδι.

Σε μια επίδειξη, δύο Rovables συνδέθηκαν στο στήθος για να δημιουργήσουν ταμπελάκι- ταυτότητα. Σε μια άλλη, άγγιξαν ελαφρά τον καρπό του κατόχου της για να του υπενθυμίσουν κάτι. Ακόμη, είναι αρκετά «έξυπνα» για να πάνε σε φορτιστή όταν η ενέργειά τους είναι στα τελευταία της.

 

Πηγή: http://www.recode.net/2016/10/19/13322646/miniature-robots-clothes-drive-rovables-mit-stanford

Διαφήμιση