Αρχική Καινοτομία Με ένα στυλό και κινητό κάνετε 3D εκτύπωση αντικειμένων – Δείτε...

Με ένα στυλό και κινητό κάνετε 3D εκτύπωση αντικειμένων – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

0
Διαφήμιση

Πως θα ήταν άραγε εάν θα μπορούσατε να πραγματοποιείτε 3D εκτυπώσεις αντικειμένων οπουδήποτε και οτιδήποτε σας αρέσει; Αυτή τη δυνατότητα προσφέρει το Ινστιτούτο Χάσο Πλάτνερ στο Πότσδαμ της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει το New Scientist, το εγχείρημά του περιλαμβάνει μία εφαρμογή για κινητά και έναν 3D εκτυπωτή τσέπης, για 3D εκτύπωση «εν κινήσει».

Ο Θις Ρουμέν, τελειόφοιτος φοιτητής παρομοιάζει το όραμά του με την εξέλιξη των υπολογιστών από τεράστια μηχανήματα μεγέθους δωματίου σε συσκευές χειρός. «Ήμασταν περίεργοι γιατί το 3D printing δεν έκανε ποτέ αυτή τη μετάβαση.

Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος αν φτιάχναμε πράγματα «εν κινήσει» αντί να το κάνουμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον γραφείου;».

Ο Ρουμέν και οι συνεργάτες του ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού για μια λίστα αντικειμένων που θα ήθελαν να μπορούν να φτιάχνουν όταν ήταν εκτός σπιτιού και στη συνέχεια η ομάδα έφτιαξε πρωτότυπους φορητούς εκτυπωτές που ήταν σε θέση να τα φτιάχνουν.

Ο πιο επιτυχημένος από αυτούς ήταν ένα ειδικό στυλό, ένα είδος φορητού εκτυπωτή ο οποίος βγάζει μια ροή πλαστικού.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να βρει και να δει το αντικείμενο που θέλει να φτιάξει, μετά δείχνει την κίνηση που πρέπει να γίνει στο τηλέφωνο για τη δημιουργία του. Στις δοκιμές, η ομάδα μπόρεσε να φτιάξει ένα κουμπί πουκαμίσου καθώς και ένα γαλλικό κλειδί.

Το πρωτοποριακό project θα παρουσιαστεί στο User Interface Software and Technology Symposium στην Ιαπωνία, μέσα στον Οκτώβριο.

Πηγές: https://hpi.de/en/baudisch/projects/pervasive-fabrication.html

 

 

Διαφήμιση