Αρχική Καταστροφές “Ξύπνησαν” 13 ηφαίστεια παγκοσμίως μέσα σε λίγες ημέρες!

“Ξύπνησαν” 13 ηφαίστεια παγκοσμίως μέσα σε λίγες ημέρες!

0
Διαφήμιση

Βρόντηξαν” 6 ανενεργά ηφαίστεια μέσα σε λίγες ημέρες του Οκτωβρίου, ενώ κατά την ίδια περίοδο συνεχίστηκε η δραστηριότητα σε 7 ακόμα ηφαίστεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους επιστήμονες.

Ειδικότερα, νέα δραστηριότητα εκδήλωσαν τα ηφαίστεια: Asosan, Kyushu (Ιαπωνία),

Bulusan, Λουζόν (Φιλιππίνες), Colima, Μεξικό, Karymsky, Ανατολική Καμτσάτκα (Ρωσία), Ulawun, Νέα Βρετανία (Παπούα Νέα Γουινέα) και Yasur, Βανουάτου.

Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα, αυτή εντοπίζεται στα ηφαίστεια:

Bagana, Bougainville (Παπούα Νέα Γουινέα), Dukono, Χαλμαχέρα (Ινδονησία), Kilauea, Χαβάης νησιά (ΗΠΑ), Klyuchevskoy, Κεντρική Καμτσάτκα (Ρωσία), Nevado del Ruiz, Κολομβία, Sheveluch, Κεντρική Καμτσάτκα (Ρωσία) και Turrialba, Κόστα Ρίκα.

Οι πιο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στα ηφαίστεια Colima στο Μεξικό, Turrialba στην Κόστα Ρίκα και Bulusan στις Φιλιππίνες. Στο πρώτο ηφαίστειο κατεγράφησαν δύο νέες εκρήξεις με την τέφρα και τον καπνό να φτάνουν σε ύψος δύο χιλιομέτρων.

Τον τελευταίο μήνα, η δραστηριότητα του Κολίμα έχει κλιμακωθεί, με τους επιστήμονες να αποδίδουν τις πιο πρόσφατες εκρήξεις στην ανάπτυξη ενός νέου θόλου λάβας, που δημιουργήθηκε όταν το μάγμα ανήλθε στην επιφάνεια και ψύχθηκε.

Μετά από μια ελαφρά μείωση της δραστηριότητας, το Turrialba ξέσπασε ξανά με την πτώσης της τέφρας να φτάνει εκατοντάδες μέτρα μακριά. Αντίστοιχα και στο τρίτο ηφαίστειο το νέφος του αερίου και της τέφρας έφθασε περίπου 1.000 μέτρα πάνω από τον κρατήρα.

 

Πηγές: https://watchers.news/2016/10/19/active-volcanoes-in-the-world-october-12-18-2016/ http://www.jewworldorder.org/more-strong-eruptions-at-colima-turrialba-and-bulusan-volcanoes/

Διαφήμιση