Αρχική Ειδήσεις Η Forthnet στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο “Greek ICT Forum”

Η Forthnet στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο “Greek ICT Forum”

0

«Οι επενδύσεις και η προσέλκυση κεφαλαίων για την δημιουργία δεύτερου δικτύου πρόσβασης, προϋποθέτουν την διαμόρφωση ενός κατάλληλου πλαισίου που δεν θα δημιουργεί αντικίνητρα».

Η Forthnet συμμετείχε στο 18ο Ετήσιο Συνέδριο “Greek ICT Forum” το οποίο επικεντρώθηκε στις ψηφιακές και τεχνολογικές στρατηγικές που έχουν στόχο την μεταρρύθμιση της οικονομίας και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.

Την εταιρεία εκπροσώπησε ο Strategy and Business Development Executive Director της Forthnet, κ. Γρηγόρης Τσουγκριάνης, στην ενότητα «Από τον Χαλκό, στις οπτικές ίνες, στα FTTH και στα Δίκτυα Νέας Γενιάς».

Ο κ. Τσουγκριάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης ενός δεύτερου δικτύου πρόσβασης, που δεν μπορεί να είναι άλλο παρά δίκτυο οπτικών ινών, έτσι ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός και στις υποδομές.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «όταν μιλάμε για επενδύσεις σε πραγματικά δίκτυα νέας γενιάς, μιλάμε ξεκάθαρα για τεχνολογίες FTTH και όχι για ενδιάμεσες που σύντομα θα ξεπεραστούν, όπως το VDSL Vectoring». Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν επεσήμανε ότι «ως χώρα, καταφέραμε να φτάσουμε τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας μόνον όταν άρχισαν οι επενδύσεις από τους εναλλακτικούς παρόχους.

Στην Ελλάδα, η οποία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που διαθέτει μόνο ένα δίκτυο πρόσβασης, αυτό του χαλκού, αν δεν υπάρξει ανταγωνισμός στις υποδομές δύσκολα θα καλυφθεί το κενό, πόσο μάλλον να πετύχουμε τους στόχους της DAΕ 2020».

Κλείνοντας ο κ. Τσουγκριάνης τόνισε ότι «οι επενδύσεις που απαιτούνται μπορούν να πραγματοποιηθούν αν δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο που δεν θα δημιουργεί αντικίνητρα στην προσέλκυση επενδυτών για το δεύτερο δίκτυο» και συνέχισε «η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για ιδιωτικές επενδύσεις σε δίκτυα επόμενης γενιάς (επενδυτικό, νομοθετικό και κανονιστικό) αποτελεί βασική προϋπόθεση.

Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για ιδιώτες επενδυτές, απλό, σταθερό και διαφανές, χωρίς αντικίνητρα για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές στις οπτικές ίνες, τέτοιο που να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here