Αρχική Καινοτομία Δημιουργήθηκε Ρομπότ-μωρό για μοναχικούς γιαπωνέζους: Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Δημιουργήθηκε Ρομπότ-μωρό για μοναχικούς γιαπωνέζους: Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

0
Διαφήμιση

Το μικρό πλάσμα ονομάζεται Kirobo Mini, έχει ύψος μόνο δέκα εκατοστών, συζητάει με τους ανθρώπους και παρουσιάστηκε από την ιαπωνική εταιρεία Toyota Motors, περισσότερο γνωστή για την κατασκευή αυτοκινήτων της.

Στόχο έχει βέβαια να ξυπνήσει τα μητρικά ένστικτα, ιδίως σε μια χώρα με μεγάλη υπογεννητικότητα, όπου πολλές παντρεμένες γυναίκες δεν έχουν κάνει παιδί, ενώ μία στις δέκα δεν παντρεύεται ποτέ.

Το ρομπότ δεν μπορεί να κάνει πολλά, αλλά φλυαρεί σε ένα υψηλό τόνο φωνής και έχει την ευφυΐα ενός πεντάχρονου, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Το ρομπότ θα αρχίσει να πωλείται στην Ιαπωνία το 2017 με χαμηλή τιμή γύρω στα 500 δολάρια (350 ευρώ). Προορίζεται να κρατά παρέα στον δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, καθώς μπορεί κανείς να το μεταφέρει μαζί του και να το ακουμπά κάπου κοντά του.

Το Kirobo Mini, μιλάει με φωνή που θυμίζει μωρό, μπορεί να χειρονομεί, να αλλάζει εκφράσεις στο πρόσωπό του, να ανοιγοκλείνει τα μάτια του και να θυμάται τι αρέσει και τι όχι στον διπλανό του.

Ακόμη μπορεί να συνδέεται με διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ή με το αυτοκίνητο του χρήστη, από τις οποίες παίρνει δεδομένα και έτσι είναι σε θέση να συζητά με τους ανθρώπους για πράγματα σχετικά με αυτούς.

 

Πηγές: http://www.news.com.au/technology/innovation/inventions/toyota-shows-of-mini-robot-designed-to-appeal-to-lonely-japanese/news-story/6afa99a19a6efeb3c81a2e75cb9af961 , http://www.ooyuz.com/geturl?aid=13407661

Διαφήμιση