Αρχική Ειδήσεις 7 είδη μελισσών προστέθηκαν στη λίστα με τα απειλούμενα είδη προς εξαφάνιση

7 είδη μελισσών προστέθηκαν στη λίστα με τα απειλούμενα είδη προς εξαφάνιση

0
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επτά είδη μελισσών της Χαβάης έχουν επίσημα προστεθεί στον κατάλογο απειλούμενων ειδών – καθώς διαπιστώθηκε η κατακόρυφη πτώση των πληθυσμών τους τα τελευταία χρόνια – πράγμα που σημαίνει ότι είναι τώρα τα πρώτα είδη μελισσών ΗΠΑ που βρίσκονται υπό την ομοσπονδιακή προστασία της αμερικανικής κυβέρνησης βάσει του νόμου περί απειλούμενων ειδών.

Οι μέλισσες, που κάποτε βρίσκονταν σε αφθονία στα νησιά της Χαβάης και του Μάουι, απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της απώλειας των φυσικών τους ενδιαιτημάτων, των πυρκαγιών και της εισβολής μη ιθαγενών φυτών και εντόμων.

Ο ρόλος τους στην επικονίαση καθιστά τις μέλισσες ζωτικής σημασίας για την παραγωγή φρούτων, καρπών και λαχανικών, προσθέτοντας αξία δισεκατομμυρίων στη γεωργική βιομηχανία.

Οι μέλισσες στη Χαβάη, κάποια είδη εκ των οποίων είναι μοναδικά στην περιοχή, αντιμετωπίζουν απειλές από αγριόχοιρους, μυρμήγκια, χωροκατακτητικά φυτά, πυρκαγιές, καθώς και την ανθρωπογενή ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε ορισμένες παράκτιες περιοχές.

«Η απόφαση της Παρασκευής είναι εξαιρετική είδηση για αυτές τις μέλισσες, αλλά υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μέλισσες της Χαβάης ευδοκιμούν», δήλωσε ο Μάθιου Σέπερντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης προστασίας μελισσών Xerces Society, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

«Δυστυχώς, η Αμερικανική Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής δεν έχει ορίσει κανένα «κρίσιμο ενδιαίτημα», δηλαδή εκτάσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη μελισσών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Karl Magnacca, εντομολόγο, οι μέλισσες είχαν εξελιχθεί σε ένα απομονωμένο περιβάλλον και ήταν απροετοίμαστες για τις αλλαγές που επέφερε ο άνθρωπος. Αυτές περιλαμβάνουν νέες εγκαταστάσεις, τα κατοικίδια ζώα, όπως τα βοοειδή και οι κατσίκες, εκτομοκτόνα κ.α

Τέλος άλλα 42 είδη φυτών και ζώων στα πρόθυρα της εξαφάνισης στη Χαβάη προστέθηκαν στην ίδια λίστα απειλουμένων ειδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here