Αρχική Ειδήσεις Ανακαλύφθηκε άγνωστη μυστική βάση του Χίτλερ στην Αρκτική! – Δείτε το βίντεο

Ανακαλύφθηκε άγνωστη μυστική βάση του Χίτλερ στην Αρκτική! – Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Μια μη καταγεγραμμένη και άγνωστη ναζιστική βάση, που κατασκευάστηκε το 1942 – ένα χρόνο πριν την εισβολή της Γερμανίας στη Ρωσία- ανακαλύφθηκε στην Αρκτική, από Ρώσους επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν πως εγκαταλείφθηκε από το προσωπικό της το 1944 επειδή είχαν φάει κρέας μολυσμένης αρκούδας.

Η μυστηριώδης βάση, που ονομάζεται «Schatzgraber» ή «Treasure Hunter» βρίσκεται στο ρωσικό νησί Γη της Αλεξάνδρας, σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο και χρησίμευε ως μετεωρολογικός σταθμός των Ναζί.

Στα ερείπια των αποθηκών της βάσης βρέθηκαν πάνω από 500 αντικείμενα, ανάμεσα τους σκουριασμένες σφαίρες, οβίδες και άλλα πολεμοφόδια και κειμήλια, πολλά εκ των οποίων έχουν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών. Επίσης βρέθηκαν και πολλά καλά διατηρημένα έγγραφα των Ναζί.

Το όνομα που είχε δοθεί στη βάση οδήγησε κάποιους να πιστεύουν πως ενδέχεται να είχε χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αρχαίων αντικειμένων, ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν υποστηρίζουν αυτήν την υπόθεση.

Ο Μετεωρολογικός Σταθμός είχε ζωτική σημασία για τις γερμανικές επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι επιστήμονες που έδρευαν εκεί εκπονούσαν καθημερινά μετεωρολογικές αναφορές που ήταν απαραίτητες για τον σχεδιασμό της κυκλοφορίας των στρατευμάτων, των υποβρυχίων και των πλοίων.

Το νησί απέκτησε στρατηγική σημασία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι Αμερικανοί και η Ρωσία συναγωνίστηκαν για τον έλεγχο της Αρκτικής και τον ορυκτό πλούτο της. Το νησί βρίσκεται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ήδη έχει ιδρύσει τη δική της μόνιμη στρατιωτική βάση στην περιοχή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένας από τους τομείς που εργάσθηκε σκληρά και μεθοδικά η πολεμική βιομηχανία της Ναζιστικής Γερμανίας ήταν στις διάφορες εφευρέσεις «επαναστατικών όπλων» τα οποία ακόμα και σήμερα βρίσκονται στην σφαίρα του μύθου και των φημών, ενώ συνδέονται με τις μυστηριώδεις βάσεις τους στην Ανταρκτική.

 

 

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3856700/Russian-scientists-Nazi-base-evacuated-staff-ate-infected-polar-bear-meat.html , https://www.thesun.co.uk/news/2020632/secret-nazi-treasure-hunter-base-arctic-found-abandoned-poisoned-polar-bears/

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/sto_fos_mystiki_stratiotiki_basi_ton_nazi_stin_arktiki-64591677/

 

 

Διαφήμιση