Αρχική Τεχνολογία Ακούστε την πρώτη μουσική από ηλεκτρονικό υπολογιστή από το 1951!

Ακούστε την πρώτη μουσική από ηλεκτρονικό υπολογιστή από το 1951!

0
Διαφήμιση

Στη Νέα Ζηλανδία ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκαταστήσει την πρώτη μουσική στον πλανήτη που δημιούργησε ηλεκτρονικός υπολογιστής, το 1951, από τον βρετανό πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης Άλαν Τούριγκ.

Ο Άλαν Τούριγκ είναι γνωστός περισσότερο, ως μέλος μιας ομάδας αποκρυπτογράφων που «έσπασαν» τον κώδικα των μηχανών «Enigma» των Ναζί και συντόμευσαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τέσσερα χρόνια (υπολογίζεται). Ήταν, όμως, και ο πατέρας του σύγχρονου τρόπου υπολογισμών (αυτού, που στη σημερινή lingua franca αποκαλούμε «computing»). Κατά συνέπεια, είναι και ο πιο παλιός μουσικός ηλεκτρονικής μουσικής.

Και αυτό διότι το 1951, παρουσίασε την πρώτη μουσική στον πλανήτη που δημιούργησε ηλεκτρονικός υπολογιστής. Και την οποία μπορούμε πια να την ακούσουμε. Ξεκινά, όπως είναι αναμενόμενο, με το «God Save the Queen», τον βρετανικό εθνικό ύμνο

Ο Τούριγκ – μας λέει το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse – δημιούργησε τη μουσική σε μια μηχανή, στο Μάντσεστερ. Η μουσική επιβίωσε σε έναν δίσκο γνωστό ως acetate disc, οι επιστήμονες φιλτράρισαν τον ήχο και άλλαξαν την ταχύτητα περιστροφής του δίσκου, με αποτέλεσμα να μπορούμε να ακούσουμε τη μουσική.

Το πρωτοποριακό αυτό έργο αναμένεται να θέσει το στάδιο όχι μόνο για τα πρωτοποριακά μουσικά όργανα, όπως το συνθεσάιζερ, αλλά εντελώς νέα μουσικά είδη και μορφές έκφρασης.

 

Πηγή: http://www.gizmodo.com.au/2016/09/listen-to-the-first-music-ever-made-with-a-computer/ , ΑΜΠΕ, http://www.scmp.com/news/world/article/2022590/listen-first-recording-computer-generated-music-created-1951-and-newly

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here