Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Τη συμφωνία για το Κλίμα επικύρωσαν Κίνα και ΗΠΑ

Τη συμφωνία για το Κλίμα επικύρωσαν Κίνα και ΗΠΑ

0

Επικυρώνουν Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα που συνήφθη στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι στο τέλος της 21ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP21).

Οι πρόεδροι των δύο χωρών, Μπαράκ Ομπάμα και Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Χανγκτσόου και υπέβαλαν από κοινού το σχέδιό τους για την ένταξή τους στη συμφωνία στον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν.

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα μπορούσε να θεωρηθεί από τις επόμενες γενιές ως «η στιγμή που αποφασίσαμε επιτέλους να σώσουμε τον πλανήτη μας», τόνισε ο Ομπάμα. Ο Μπαν, από την πλευρά του, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη του έτους: «Δώσατε μια ισχυρή ώθηση για την εφαρμογή της. Αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πριν από το τέλος του χρόνου», είπε, απευθυνόμενος στους δύο προέδρους.

Η συμφωνία του Παρισιού υπογράφηκε από 180 χώρες όμως η καθεμιά από αυτές θα πρέπει να την επικυρώσει στη συνέχεια ξεχωριστά. Για να εφαρμοστεί απαιτείται η επικύρωση από τουλάχιστον 55 χώρες οι οποίες ευθύνονται συνολικά για το 55% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μέχρι σήμερα την έχουν επικυρώσει μόνο 24, κυρίως μικρά νησιωτικά κράτη που όλα μαζί ευθύνονται για το 1,08% των εκπομπών αυτών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here