Αρχική Ειδήσεις Socar: Ολοκλήρωση της εξαγοράς ΔΕΣΦΑ αλλά μικρότερο τίμημα

Socar: Ολοκλήρωση της εξαγοράς ΔΕΣΦΑ αλλά μικρότερο τίμημα

0

Μειωμένο τίμημα για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ ζητεί η κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Socar που σύμφωνα με τον πρόεδρό της σχεδιάζει να προχωρήσει τη συμφωνία.

Το 2013, η SOCAR συμφώνησε να αγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ έναντι 400 εκατ. ευρώ, αλλά η εξαγορά σταμάτησε, καθώς της ζητήθηκε να πουλήσει το 17% του ΔΕΣΦΑ σε τρίτο μέρος για να ικανοποιήσει την Αρχή για τον Ανταγωνισμό της ΕΕ.

Με νόμο που ψηφίσθηκε τον Ιούλιο στην Ελλάδα, τα τιμολόγια φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ από τον επόμενο χρόνο αυξήθηκαν πολύ λιγότερο από ότι αναμενόταν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

«Η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα που παραβιάζουν τη διαδικασία του διαγωνισμού… Αυτός είναι ο λόγος που η τιμή του ΔΕΣΦΑ εκτιμάται τώρα στο μισό της αρχικής της», δήλωσε ο Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ σε δημοσιογράφους. «Η SOCAR δεν προτίθεται να αποσυρθεί από τη συμφωνία», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η SOCAR αναμένει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Αμπντουλάγιεφ δήλωσε ότι ο ιταλικός διαχειριστής φυσικού αερίου Snam ενδιαφέρεται ακόμη για την αγορά του 17% του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here