Αρχική Καταστροφές Θανατώνουν 45.000 άγρια άλογα στις ΗΠΑ!

Θανατώνουν 45.000 άγρια άλογα στις ΗΠΑ!

0
Διαφήμιση

Την εξόντωση 45.000 άγριων αλόγων που βρίσκονται σήμερα σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ αποφάσισε το Γραφείο Διαχείρισης Κτηματολογίου (BLM) των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως… βοσκοτόπια!

Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, το Γραφείο αφαιρεί άγρια άλογα από το φυσικό τους περιβάλλον ώστε ιδιόκτητα κοπάδια να χρησιμοποιούν τη γη ως βοσκοτόπια.

Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τη συντήρηση των αλόγων, που το 2015 έφτασε τα 49 εκατομμύρια δολάρια.

Στην απόφαση αντιδρούν έντονα διάφορες οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του πληθυσμού οφείλεται να γίνει μέσω ελέγχου των γεννήσεων και όχι ευθανασίας.

«Η απόφαση της συμβουλευτικής επιτροπής του BLM για την εξόντωση 45.000 άγριων αλόγων αποτελεί μία πλήρη αποφυγή της ευθύνης για τη φροντίδα τους.

Ο οργανισμός δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση αν δεν είχε προηγηθεί μακροχρόνια λανθασμένη διαχείριση. Οι εναλλακτικές λύσεις έχουν αγνοηθεί για πάνω από 20 χρόνια», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης Humane Society.

Η συντήρηση των άγριων αλόγων σε ειδικές εγκαταστάσεις έχει μάλιστα οδηγήσει στην υπερβολική αύξηση της αναπαραγωγής τους, καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός για φυσικούς πόρους, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η δύσκολη θέση του BLM.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν για εναλλακτικά προγράμματα ελέγχου γονιμότητας ώστε να επιβραδυνθεί η αύξηση του πληθυσμού.

Τα βοοειδή υπερέχουν αριθμητικά κατά 47 προς 1 έναντι των αλόγων, αλλά τους έχει κατανεμηθεί το 82% της διαθέσιμης έκτασης, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πραγματικό πρόβλημα ίσως έγκειται στην απόφαση εξ αρχής για τη χρήση της γης προς εκτροφή βοοειδών.

Διαφήμιση