Αρχική Καινοτομία Σιγκαπούρη: Επιθεωρητής- ρομπότ θα ελέγξει την ποιότητα κατασκευής κτηρίων

Σιγκαπούρη: Επιθεωρητής- ρομπότ θα ελέγξει την ποιότητα κατασκευής κτηρίων

0
Διαφήμιση

Μια ομάδα ερευνητών ρομποτικής έχει αναπτύξει ένα υψηλής τεχνολογίας ρομπότ για να επιταχύνει τις διαδικασίες ελέγχου και αξιολόγησης κτίριο στη Σιγκαπούρη!

Σύμφωνα με τους ίδιους οι έλεγχοι θα είναι πιο αντικειμενικοί και εξονυχιστικοί σε σχέση με τους ανθρώπους, ενώ παράλληλα θα κάνει την ίδια δουλειά μέσα στον μισό χρόνο.

Το QuicaBot εντοπίζει προβλήματα σε κτήρια όπως ρωγμές και άλλες ζημιές σε τοίχους, οροφές και πατώματα. Για τον εντοπισμό τους χειροκίνητα, ο επιθεωρητής χρησιμοποιεί ειδικά εργαλεία μετρήσεων.

Ωστόσο, το ρομπότ χρησιμοποιεί μια θερμική υπέρυθρη κάμερα, σαρώνει ένα ολόκληρο δωμάτιο για την ανίχνευση ελαττωμάτων και στη συνέχεια φορτώνει τα δεδομένα του σε 3D σε μια βάση δεδομένων.

Σημαντικό πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να λειτουργεί ασταμάτητα για 36 ώρες και χρειάζονται μόλις δύο ώρες για τη φόρτισή του, ενώ είναι πιο αντικειμενικό και αδύνατον να επηρεαστεί από άλλους παράγοντες στη διάρκεια ελέγχων, εξήγησε ο επικεφαλής του προγράμματος Ερντάλ Καγιακάν, του Nanyang Technological University της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τον Καγιακάν, το κόστος του ρομπότ είναι αντίστοιχο αυτού του ετήσιου μισθού ενός επιθεωρητή, ενώ θα υπάρχει πιθανότατα η δυνατότητα να νοικιάζεται αντί να αγοράζεται. Το QuicaBot αναπτύχθηκε μέσα σε ένα έτος και θα είναι έτοιμο για διάθεση μέσα σε μερικούς μήνες.

 

Πηγές: https://thestack.com/world/2016/09/21/robot-inspector-to-assess-building-quality-in-singapore/ ,

https://eandt.theiet.org/content/articles/2016/09/quicabot-the-robot-building-inspector-to-be-launched-in-singapore/

Διαφήμιση