Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Παραχώρηση έκτασης για την ανέγερση σχολείου στη Χαλκίδα από τον όμιλο Εταιριών...

Παραχώρηση έκτασης για την ανέγερση σχολείου στη Χαλκίδα από τον όμιλο Εταιριών Ηρακλής

0
Διαφήμιση

Το τμήμα του οικοπέδου, που βρίσκεται στην συνοικία Μπαταριά της Χαλκίδας, θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση νέου διδακτηρίου, που θα στεγάσει το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Το συμβόλαιο παραχώρησης έκτασης 4.359,36 τ.μ. Υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Εταιριών Ηρακλής κ. Γεώργιο Μίχο και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη.

Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παγώνης, αφού διαπίστωσε την ανάγκη για νέο σχολείο στην περιοχή και εντόπισε τον κατάλληλο χώρο, απηύθυνε ανάλογο αίτημα στη Διοίκηση του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Η Διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο του πολυεπίπεδου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αποδέχθηκε άμεσα τη δωρεάν παραχώρηση της παραπάνω έκτασης.

Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ανέγερσης νέου διδακτηρίου στην περιοχή, και ήδη εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων ετοιμάζουν τη σχετική μελέτη.

Με αφορμή την υπογραφή του συμβολαίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης ευχαρίστησε προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γεώργιο Μίχο για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το νέο διδακτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here