Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο έργο παλιρροϊκής ενέργειας στον κόσμο

Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο έργο παλιρροϊκής ενέργειας στον κόσμο

0

Η έναρξη κατασκευής του πρώτου έργου παλιρροϊκής ενέργειας στη Σκωτία έχει χαιρετιστεί ως μια σημαντική στιγμή για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση και επέκτασή του, το έργο θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 175.000 σπίτια σε όλη τη χώρα!

Το έργο με την ονομασία MeyGen θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Atlantis με έδρα το Εδιμβούργο και σε πρώτη φάση θα αποτελείται από τέσσερις στροβίλους ύψους 15 μέτρων που θα αξιοποιούν την ενέργεια από τα κύματα του ωκεανού, παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον εγκαινίασε τον πρώτο από τους τέσσερις στροβίλους σε τελετή έξω από το Ινβερνές στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

Η τουρμπίνα, όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν στα ανοικτά της βόρειας ακτής της Σκωτίας, θα έχει ύψος 15 μέτρα, με λεπίδες διαμέτρου 16 μέτρων. Κάθε στρόβιλος θα ζυγίζει σχεδόν 220 τόνους και θα παράγει ενέργεια ισχύος 1,5 μεγαβάτ.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει χρηματοδοτήσει το μεγάλο έργο με 26,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τέσσερις πρώτες τουρμπίνες είναι απλά η πρώτη φάση του έργου, για το οποίο υπάρχουν σχέδια επέκτασης στους 269 στροβίλους το 2020 με συνολική ισχύ 398 μεγαβάτ, το ισοδύναμο της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται από 175.000 σπίτια ετησίως.

Πηγή: https://www.theguardian.com/uk-news/2016/sep/12/worlds-first-large-scale-tidal-energy-farm-launches-scotland

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here