Αρχική Ειδήσεις Η μπύρα… κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους

Η μπύρα… κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους

0
Διαφήμιση

Μια ελβετική επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουν: ότι ακόμη κι ένα μόνο ποτήρι μπίρα μπορεί να κάνει κάποιον πιο κοινωνικό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ματίας Λιέχτι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχοφαρμακολογίας “Psychopharmacology”, καθώς και ανάλογη ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στη Βιέννη, έκαναν δοκιμές με 60 υγιείς άνδρες και γυναίκες, που ήπιαν μπίρα με ή χωρίς αλκοόλ.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν μια σειρά από τεστ (αναγνώρισης προσώπων, συναισθηματικής ενσυναίσθησης, σεξουαλικής διεγερσης κ.α.), για να διαπιστωθεί η επίπτωση της μπίρας.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν πίνει κανείς μπίρα με αλκοόλ, ακόμη κι ένα ποτήρι, αυξάνεται η επιθυμία του να είναι μαζί με άλλους, η ομιλητικότητά του και γενικότερα η διαθεσή του να βρίσκεται σε ανοικτό κοινωνικό περιβάλλον.

Αυτό ισχύει ιδίως για τις γυναίκες, για όσους ή όσες είχαν αρχικά περισσότερες αναστολές και για όποιους ή όποιες είχαν ανέκαθεν μεγαλύτερη δυσκολία να νιώσουν τους άλλους.

Όσον αφορά το σεξ ειδικότερα, όσοι είχαν πιεί μπίρα με αλκοόλ και κλήθηκαν να δουν φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, τις βρήκαν πιο ευχάριστες (ιδίως οι γυναίκες), αν και δεν καταγράφηκε κάποια μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση.

Αντίθετα, η κατανάλωση μπίρας χωρίς αλκοόλ έκανε κάποιον ή κάποια να νιώθει μάλλον πιο δυσάρεστα για τις ίδιες σεξουαλικές φωτογραφίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here