Αρχική Ειδήσεις HELMEPA – Lloyd’s Register Foundation στη Σκιάθο

HELMEPA – Lloyd’s Register Foundation στη Σκιάθο

0
Διαφήμιση

Ξεκίνησε στη Σκιάθο η «Εκστρατεία Ενημέρωσης Εκπαιδευτικής Κοινότητας και Ευρύτερου Κοινού» της HELMEPA, που υποστηρίζει το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF), με τα εγκαίνια της Έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον – Ναυτιλία – Επιστήμες».

Η εκστρατεία στη Σκιάθο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», την δε Έκθεση φιλοξενεί ο Δήμος Σκιάθου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι.

Σημαντικά είναι τα οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό όπως και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στη Σκιάθο, που διαχειρίζεται με ένα σύγχρονο δίκτυο ανακύκλωσης 6.500 τόνους απορριμμάτων κάθε χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Σκιάθος» εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών του για το ότι η HELMEPA συμπεριέλαβε τη Σκιάθο στις 14 περιοχές της Εκστρατείας της καθώς και την τετράχρονη συνεργασία που έφερε το Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, κινητοποιώντας την εκπαιδευτική κοινότητα της Σκιάθου.

Την έκθεση θα επισκεφθούν 800 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σκιάθου και 120 των Γυμνασίων Αλοννήσου και Σκοπέλου. Επίσης στα πλαίσια της εκστρατείας, προσκαλούνται οι Εκπαιδευτικοί της Σκιάθου σε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Διαφήμιση