Αρχική Ειδήσεις “Δολοφονούν” δελφίνια στο ετήσιο κυνήγι στην Ιαπωνία

“Δολοφονούν” δελφίνια στο ετήσιο κυνήγι στην Ιαπωνία

0

Επί έξι μήνες -κάθε χρόνο- εκατοντάδες δελφίνια σφάζονται σε ένα απομονωμένο κόλπο της Ιαπωνίας από ντόπιους ψαράδες. Πρόκειται για το περιβόητο ετήσιο κυνήγι του Ταϊτζί.

Κατά τη διάρκεια της μακράς, εξάμηνης περιόδου κυνηγιού, εκατοντάδες δελφινιών συνωστίζονται και σφάζονται σε ένα απομονωμένο κόλπο της περιοχής, σε ένα ετήσιο γεγονός που έχει προκαλέσει εδώ και χρόνια την οργή των οικολόγων και των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων σε όλο τον κόσμο.

Εκτιμάται ότι περίπου 20 δελφίνια έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, με πολλά ακόμα να αναμένεται να τα ακολουθήσουν.

«Τα πιάσαμε τελικά. Είμαι ανακουφισμένος», δήλωσε ο Γιοσιφούμι Κάι, ανώτερος αξιωματούχος της τοπικής ένωσης αλιείας, στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Η ετήσια σφαγή των δελφινιών έλαβε εκτεταμένη δημοσιότητα μετά το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ο Όρμος» (The Cove) του Ελληνοαμερικανού Λούι Ψυχογιός, που εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από τα κατακόκκινα από το αίμα νερά του απομονωμένου όρμου.

Νωρίτερα φέτος, ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ ακτιβιστής Ρικ Ο’Μπάρι κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο και απελάθηκε από τη χώρα.

Οι υπερασπιστές της παράδοσης υποστηρίζουν ότι τα δελφίνια δε βρίσκονται σε κίνδυνο, μια άποψη που συμμερίζεται η ιαπωνική κυβέρνηση.

Εξάλλου, πέρυσι, οι ζωολογικοί κήποι και τα ενυδρεία της Ιαπωνίας δεσμεύτηκαν να διακόψουν τους δεσμούς τους με το Ταϊτζί, μετά την τιμωρία τους από την Παγκόσμια Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (WAZA).

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία σύγκρουση μεταξύ των διαδηλωτών και των αλιέων, αλλά υπάρχει ενισχυμένη παρουσία των τοπικών αστυνομικών αρχών.

 

Πηγή: news.nationalgeographic

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here