Αρχική Ειδήσεις 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας

15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας

0
Διαφήμιση

Το θέμα του Συνεδρίου «O Ενσώματος Εαυτός στην Κοινωνία της Αποσύνδεσης – Σωματική Ψυχοθεραπεία 2016», φιλοδοξεί να παρουσιάσει το σύγχρονο ρεύμα των θεωριών της ενσωμάτισης το οποίο σαρώνει τον φιλοσοφικό και διεπιστημονικό κόσμο της εποχής μας, εντοπίζοντας τη σημασία του σώματος σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης πραγματικότητας.

Επιπλέον, να διερευνήσει τις παραμέτρους και τις όψεις της διαρκώς αυξανόμενης κρίσης που διανύει η σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία, λόγω της απ-ενσωμάτισης του νου και της απόσχισης του ανθρώπου από τις βιολογικές ρίζες του στην ζωή και τη φύση.

Μέσα από τις τρεις Κεντρικές Ομιλίες του Συνεδρίου, κάθε μία από τις οποίες θα παρουσιαστεί από δύο συναδέλφους (έναν εκπρόσωπο από το κάθε φύλο), θα επιχειρηθεί ένας διάλογος μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό, πάνω στα κεντρικά ζητήματα του τίτλου του Συνεδρίου.

Ένας διάλογος με στόχο να συναντηθούμε ως Ψυχοθεραπευτές που έχουμε στο επίκεντρο της θεραπείας την ενότητα σώματος και νου, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες και προσεγγίσεις, για να συνεχίσουμε να προσδιορίζουμε αυτά που μας ενώνουν και ορίζουν τον κοινό μας χώρο της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και αυτά που μας διαφοροποιούν και μας εμπλουτίζουν.

Με το ίδιο πνεύμα του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων θα πραγματοποιηθούν και οι συζητήσεις στα έξι Στρογγυλά Τραπέζια και τα δύο Συμπόσια, Επιστήμη και Έρευνα στη Σωματική Ψυχοθεραπεία και Ψυχοθεραπεία και Πολιτική την περιγραφή των οποίων μπορείτε να βρείτε στις αντίστοιχες σελίδες.

Το Πρόγραμμα των ομιλιών του Συνεδρίου πλαισιώνεται από Προσυνεδριακά Εργαστήρια (11 & 12 Οκτωβρίου) μέσα από τα οποία διακεκριμένοι ομιλητές θα μας προσφέρουν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την ΕΑΒΡ (European Association for Body Psychotherapy) και την ΠΕΣΩΨ (Πανελλήνια Ένωση Σωματικής Ψυχοθεραπείας) στην Αθήνα (στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ) από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016.

Διαφήμιση