Αρχική Τουρισμός Χορηγείται άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμένα Γαϊου Παξών

Χορηγείται άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμένα Γαϊου Παξών

0

Με σταθερά και αποφασιστικά βήματα ξεκινάει η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων της χώρας, αρχής γενομένης με την άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στο Λιμένα Γαϊου Παξών, η οποία προωθείται από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Προς αυτό το σκοπό, έχει ήδη υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί κι από τον ΥΝΑΝΠ κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Η συγκεκριμένη αδειοδότηση έχει ιδιαίτερη σημασία. Υπό την έννοια, ότι ήδη έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο του λιμένα Κέρκυρας, και καθίσταται πλέον δυνατή η πρώτη σύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ Κέρκυρας, και Παξών, επαναφέροντας έτσι, με εφαρμογή του Νόμου 4146/2013, τη συγκοινωνία με υδροπλάνο, η οποία είχε σταματήσει από το 2009.

Κάτοχος της αδείας του υδατοδρομίου Παξών είναι ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε», (Ο.Λ.ΚΕ.ΑΕ), με φορέα λειτουργίας την εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου Ε.Π.Ε», ο οποίος κατέχει την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ ανέφερε επίσης, αναλυτικά στοιχεία επενδυτικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα οποία προωθούνται άμεσα τουλάχιστον 46 αδειοδοτήσεις για την δημιουργία νέων υδατοδρομίων. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Έχουν ήδη εκδοθεί οι άδειες λειτουργίας στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, και στο Λιμένα Παξών.

Συνολικά, έχουν κατατεθεί 20 αιτήσεις για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι λιμένες Θεσσαλονίκης, Πατρών, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, κ.α.

Περαιτέρω, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση 26 υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου.

Οι εγκρίσεις των συναρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών ως προς την υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων με σκοπό τη δημιουργία Υδατοδρομίων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει φορείς για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here