Αρχική Ειδήσεις Θύματα των μουσώνων στην Ινδία 21 σπάνιοι ρινόκεροι

Θύματα των μουσώνων στην Ινδία 21 σπάνιοι ρινόκεροι

0
Διαφήμιση

Οι μουσώνες πλημμύρισαν το Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα στην Ινδία με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 21 σπάνιοι ρινόκεροι απειλούμενου είδους με ένα κέρατο.

Οι ρινόκεροι που χάθηκαν ήταν μεταξύ των 270 ζώων που έχασαν τη ζωή τους στα νερά από την πλημμύρα, η οποία κάλυψε το 80% του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην ανατολική περιοχή της Ινδίας.

Οκτώ νεαροί ρινόκεροι του σπάνιου είδους διασώθηκαν, αν και μερικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, και θα πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος προτού γίνουν γνωστά τα πλήρη αποτελέσματα της καταστροφής.

Οι θάνατοι σηματοδοτούν μια καταστροφική απώλεια για το απειλούμενο είδος που είναι γνωστό ως Rhinoceros unicornis, καθώς περίπου το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού αυτών των σπάνιων ρινόκερων ζουν στο συγκεκριμένο εθνικό πάρκο. Από αυτούς που σκοτώθηκαν, δέκα ήταν νεαροί ρινόκεροι μεταξύ δύο και έξι μηνών.

Οι εργαζόμενοι του πάρκου και εθελοντές διέσωσαν οκτώ άλλους μικρούς ρινόκερους από τα νερά χρησιμοποιώντας σχοινιά, και οι περισσότεροι από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης και Συντήρησης Άγριας Ζωής.

Τα ζώα θα υποβληθούν σε θεραπεία για την αφυδάτωση και το στρες που υπέστησαν και θα απελευθερωθούν μετά από δύο χρόνια, όπως εκτιμά ο αξιωματούχος του πάρκου Ρατίν Μπαρμάν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του WWF νωρίτερα αυτό το έτος, απομένουν μόνο 3.500 ρινόκερου αυτού του σπάνιου είδους στον πλανήτη.

Μέχρι την Παρασκευή, το 30% του πάρκου, με επιφάνεια 430 τετραγωνικών χιλιομέτρων, παρέμενε πλημμυρισμένο.

Διαφήμιση