Αρχική Ειδήσεις Στην Αθήνα στις 7/9 ο τελικός του ClimateLaunchpad

Στην Αθήνα στις 7/9 ο τελικός του ClimateLaunchpad

0
Διαφήμιση

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο εθνικός τελικός του ClimateLaunchpad 2016, του μεγαλύτερου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού ιδεών “πράσινης” τεχνολογίας.

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο ClimateLaunchpad 2016 προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον εθνικό τελικό και τρεις από αυτές θα προκριθούν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν.

Τη βραδιά του διαγωνισμού, οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά από την κριτική επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι ομάδες είναι, μεταξύ άλλων, ο αντίκτυπος στην κλιματική αλλαγή, η προοπτική ανάπτυξης αλλά και τα προσόντα και ο ενθουσιασμός των ίδιων των μελών της ομάδας.

Ο τελικός θα είναι ανοικτός για το κοινό, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, το κοινό καλείται να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή στο phani@chrysalisleap.com.

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες οι ομάδες προετοιμάστηκαν για τον εθνικό τελικό με ένα διήμερο Boot Camp στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» της Celestyal Cruises σε τριήμερη κρουαζιέρα και έξι εντατικές εκπαιδευτικές συνεδρίες επιχειρηματικής καθοδήγησης.

Οι ιδέες των ομάδων που συμμετέχουν είναι ιδιαίτερα υποσχόμενες και καλύπτουν όλο το φάσμα της πράσινης ανάπτυξης και της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο φετινός διαγωνισμός σηματοδοτεί την τρίτη έκδοση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού clean tech της Ευρώπης που διεξάγεται πλέον σε 30 χώρες. Το ClimateLaunchpad ψάχνει για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας στην Ευρώπη βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις.

Στον ευρωπαϊκό τελικό θα επιλεγούν συνολικά 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και την πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). Χορηγοί του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η Celestyal Cruises, η Ελληνική Τράπεζα και oι Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι οι Aephoria.net και Οργάνωση Γη.

Διαφήμιση