Αρχική Ειδήσεις Σπάνιο γιγαντιαίο πάντα γεννήθηκε στην Αυστρία

Σπάνιο γιγαντιαίο πάντα γεννήθηκε στην Αυστρία

0
Διαφήμιση

Το φύλο του μικρού δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά στην επίσημη ανακοίνωση του ζωλογικού κήπου Tiergarten Schoenbrunn αναφέρεται ότι έχει ύψος δέκα εκατοστά και βάρος 100 γραμμάρια.

Το νεογνό γεννήθηκε την Κυριακή από τη μητέρα με το όνομα Γιανγκ Γιανγκ και τον πατέρα με το όνομα Λονγκ Χούι. Το πάντα θα ονομαστεί επίσημα μετά από 100 ημέρες.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που η Γιανγκ Γιανγκ γίνεται μητέρα, με τα άλλα παιδιά να παίρνουν τα ονόματα Φου Λονγκ, Φου Χου και Φου Μπάο.

Ο τομέας των πάντα του ζωολογικού κήπου έχει τώρα κλείσει προσωρινά, ενώ ο πατέρας διατηρείται σε άλλο μέρος για την ασφάλεια του νεογνού.

Τα νέα της επιτυχούς φυσικής γέννησης έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, καθώς τα περισσότερα κέντρα αναπαραγωγής πάντα συνήθως καταφεύγουν στην τεχνητή γονιμοποίηση, λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννητικότητας του είδους.

Οι γεννήσεις των πάντα αντιμετωπίζουν μία σειρά από προβλήματα, όπως όταν το ωάριο γονιμοποιείται, αλλά δεν εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας.

Τα θηλυκά πάντα παρουσιάζουν συχνά συμπεριφορά ψευδούς κύησης χωρίς να είναι στην πραγματικότητα έγκυοι.

Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει διάκριση μεταξύ αληθινής και ψευδούς κύησης, αφού τα έμβρυα των πάντα είναι συχνά πολύ μικρά για να εντοπιστούν σε έναν υπέρηχο.

Λόγω αυτών των παραγόντων, πολύ συχνά πρέπει να φτάσει η στιγμή της γέννησης προκειμένου να επιβεβαιωθεί μια εγκυμοσύνη.

Ακόμα και τότε όμως υπάρχει κίνδυνος, καθώς περίπου το 40% των γιγάντιων πάντα δεν επιβιώνουν το πρώτο έτος της ζωής τους.

Σήμερα υπολογίζεται ότι απομένουν μόνο 1.864 πάντα ελεύθερα στη φύση στην Κίνα, όπου πιθανότατα θα σταλεί το νεογνό όταν μεγαλώσει.

Η κατάσταση του πληθυσμού των πάντα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι στον βαθμό που να αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός τους ως απειλούμενα είδη.

Διαφήμιση