Αρχική Τεχνολογία Νέου είδους μπαταρία αποσυντίθεται όταν εκτεθεί σε υγρά!

Νέου είδους μπαταρία αποσυντίθεται όταν εκτεθεί σε υγρά!

0
Διαφήμιση

Όπως αναφέρει το BBC, παρέχει 2,5 Volt και μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια ένα επιτραπέζιο κομπιουτεράκι για διάστημα 15 λεπτών.

Οι δυνατές εφαρμογές του είναι πάρα πολλές, από ιατρικές συσκευές- εμφυτεύματα στα σώματα των ασθενών που στη συνέχεια θα αποσυντίθενται μέχρι ειδικά συστήματα αυτοκαταστροφής για στρατιωτική χρήση.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες του Iowa State University ανέπτυξαν μια μπαταρία που έχει τη δυνατότητα να αποσυντίθεται όταν εκτίθεται σε θερμότητα ή σε υγρά.

Ο Ρεζά Μονταζάμι, καθηγητής μηχανολοόγων- μηχανικών είπε πως πρόκειται για την πρώτη παροδικής χρήσης μπαταρία πρακτικού χαρακτήρα.

Οι ερευνητές δούλευαν πάνω στο πώς οι μπαταρίες μπορούν να διαλύονται χωρίς να προκαλούν προβλήματα μέσα στο ανθρώπινο σώμα και το πώς αποφεύγεται ο πόνος της αφαίρεσης των ιατρικών συσκευών- εμφυτευμάτων εδώ και χρόνια.

Τη μπαταρία (lithium ion) ανέπτυξε ο Μονταζάνι με τους συνεργάτες του, που δημοσίευσαν λεπτομέρειες για το επίτευγμά τους στο Journal of Polymer Science, Part B: Polymper Physics.

H μπαταρία έχει μήκος 5 χιλιοστών, πάχος ενός και πλάτος 6 χιλιοστών, και από πλευράς σύνθεσης είναι πολύ παρεμφερής με με τις κανονικές μπαταρίες (κομμάτια που την απαρτίζουν, δομή, ηλεκτροχημικές αντιδράσεις).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here