Αρχική Ειδήσεις Η Αυστραλία θα μετακινηθεί προσεχώς βορειότερα…

Η Αυστραλία θα μετακινηθεί προσεχώς βορειότερα…

0
Διαφήμιση

Η Αυστραλία θα πρέπει να διορθώσει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα δεδομένα των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης, σύμφωνα με έναν επίσημο επιστημονικό οργανισμό.

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες αυτής της τεράστιας χώρας έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μέτρο, σύμφωνα με την Geoscience Australia, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ένα δύσκολο προς επίλυση πρόβλημα για τις νέες τεχνολογίες οι οποίες βασίζονται σε ακριβή δεδομένα γεωεντοπισμού, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

“Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις μετρήσεις του γεωγραφικού πλάτους και μήκους μας… έτσι ώστε τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης που χρησιμοποιούμε στα smartphone μας να είναι ευθυγραμμισμένα με τα ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα”, δήλωσε την Πέμπτη ο Νταν Τζάκσα της Geoscience στο τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.

Η Αυστραλία μετακινείται κατά επτά εκατοστά ανά έτος προς βορρά λόγω των κινήσεων των τεκτονικών πλακών, μια παρέκκλιση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων, σύμφωνα με τον Νταν Τζάκσα.

Η τελευταία επικαιροποίηση των γεωγραφικών συντεταγμένων της Αυστραλίας έγινε το 1998. Τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν κατά 1,8 μέτρα έως το 2020 αν δεν διορθωθούν, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς.

Οι νέες γεωγραφικές συντεταγμένες της Αυστραλίας αναμένεται να είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του 2017.

 

Διαφήμιση