Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Υπέρ του διασυνοριακού εμπορίου φυσικού αερίου η ΔΕΠΑ

Υπέρ του διασυνοριακού εμπορίου φυσικού αερίου η ΔΕΠΑ

0

Στηρίζει την ανάπτυξη διασυνοριακού εμπορίου φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας η ΔΕΠΑ η οποία καλωσορίζει τις διαβουλεύσεις του ΔΕΣΦΑ με τον αντίστοιχο Διαχειριστή της Βουλγαρίας για το διασυνοριακό εμπόριο που θα φέρει, όπως επισημαίνει, μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά αερίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου, τον οποίο η ΔΕΠΑ επιθυμεί και έμπρακτα επιδιώκει. Η ΔΕΠΑ εργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο μειώσεις τιμών προς όφελος του Έλληνα πολίτη – καταναλωτή. Υπενθυμίζεται ότι όλες τις μειώσεις τιμών τις οποίες πέτυχε η ΔΕΠΑ μέχρι σήμερα, τις μετακύλησε στον τελικό καταναλωτή», αναφέρει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ελληνικός ιδιωτικός όμιλος προχώρησε σε εισαγωγές αερίου μέσω του υφιστάμενου αγωγού διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Η ΔΕΠΑ τονίζει ακόμη ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια για την επίτευξη ευελιξίας στο διασυνοριακό εμπόριο φυσικού αερίου. Ειδικότερα:

– Είχε προχωρήσει από το 2014 στη δέσμευση δυναμικότητας για διπλή ροή φυσικού αερίου στο Σιδηρόκαστρο με σκοπό την αποθήκευση αερίου στην υπόγεια αποθήκη Chiren της Βουλγαρίας, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια εφοδιασμού.

– Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να λειτουργήσει το αμφίδρομο διασυνοριακό εμπόριο Ελλάδας – Βουλγαρίας στα σύνορα των δύο χωρών.

– Από το 2012 διατίθεται δωρεάν προς χρήση τμήμα της δυναμικότητας της ΔΕΠΑ στο Σιδηρόκαστρο για διευκόλυνση εισαγωγής φυσικού αερίου στην Ελλάδα από τρίτους προμηθευτές να διευκολύνεται η εισαγωγή φυσικού αερίου στην Ελλάδα από τρίτους προμηθευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here